Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
15.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Darko Milanič Mitja Viler NK Maribor NK Maribor

Torek, 25. 7. 2017, 15.49

6 let, 6 mesecev

Maribor pred tekmo s Hafnarfjördurjem

Darko Milanič: Nimam težav z vlogo favorita, toda ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

"Gremo po zmago," tako kot vedno tudi pred jutrišnjo prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti islandskemu prvaku Hafnarfjördurju, ki Mariborčanom lahko že prinese vsaj skupinski del lige Europa, pravi trener slovenskih prvakov Darko Milanič.

Maribor se bo z Hafnarfjordurjem v Ljudskem vrtu v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pomeril v sredo ob 20.20. Povratna tekma bo čez teden dni na Islandiji. Če bo napredoval, si bo že zagotovil vsaj skupinski del lige Europa. Glavni sodnik na tej tekmi bo Latvijec Andris Treimanis.

Nogometaši Maribora, ki so v soboto po velikem preobratu v zadnjih 20 minutah, ko so zabili tri gole, v Kranju proti Triglavu prišli do druge zaporedne prvenstvene zmage na začetku sezone, so danes opravili zadnji trening in se napotili v karanteno, v kateri bodo, tako kot je v navadi, nastanjeni do začetka jutrišnje tekme.

Na njej bo imel domači trener na voljo vse nogometaše. Vrača se kaznovani vezist Blaž Vrhovec. Vezist Marwan Kabha in branilec Aleksander Rajčević, ki sta imela težave s poškodbami, sta zdrava. Maribor gre torej nad Hafnarfjördur z vsemi močmi.

"Pred nami je tekma proti moštvu, ki je zelo resen nasprotnik in igra dober nogomet. Ima svojo vizijo igre, od katere ne odstopa od prve do zadnje minute. Pripravljamo se stoodstotno, tak bo tudi naš pristop na jutrišnji tekmi," je na novinarski konferenci dan pred tekmo rekel Darko Milanič, ki ne beži od vloge favorita.

Kakovost posameznikov je na strani Islandcev

Bo po koncu tekme nasmejan? | Foto: Grega Valančič/Sportida Bo po koncu tekme nasmejan? Foto: Grega Valančič/Sportida "Brez težav jo prevzamem. Toda ne glede na to tekmi jemljemo skrajno resno, tako kot vsako, sploh v Evropi. Nasprotnik se morda širši javnosti zdi neznan, a ko ga analiziraš, kot smo ga mi, hitro ugotoviš, da gre za ekipo, ki jo je treba spoštovati," je dejal trener Maribora.

Podatke o Islandcih mu je pred nos prinesel tudi njegov pomočnik Saša Gajser, ki si je v soboto na Islandiji ogledal tekmo med Hafnarfjördurjem in Akranesom, ki jo je nasprotnik Maribora dobil z 2:0.

"Na povratni tekmi proti Zrinjskemu smo videli, da gre v Evropi hitro lahko marsikaj narobe. To so izkušnje, ki jih pridobivamo iz tekme v tekmo. V ekipi imamo ogromno fantov, ki teh izkušenj nimajo in jih zdaj pridobivajo. Verjamem, da bodo iz tekme v tekmo boljši," je nadaljeval Primorec na klopi štajerskega nogometnega ponosa.

"Islandci so dobro organizirana ekipa, ki deluje zelo rutinirano. Lahko, da se zgodi, a ne pričakujem, da se bodo branili na svoji polovici. Kolikor sem videl, se raje branijo veliko višje. V obrambi moramo biti zanesljivi. Ne smejo se nam dogajati napake, kot so se nam v zadnjem obdobju. Verjamem, da bodo fantje pokazali, kaj znajo," je za konec še povedal trener slovenskega prvaka.

Mitja Viler, podobno kot trener, verjame v zmago, a opozarja na Islandce. | Foto: Vid Ponikvar Mitja Viler, podobno kot trener, verjame v zmago, a opozarja na Islandce. Foto: Vid Ponikvar

Pozor, gre za nasprotnika, ki ...

Ob njem je sedel junak povratne tekme proti Zrinjskemu Mitja Viler. "Verjamem, da smo na prvi tekmi zaradi domačega igrišča v prednosti. Naš cilj je, da ne prejmemo gola. To je najbolj pomembno. Seveda bomo marsikaj poskusili narediti tudi v napadu. Čaka nas zahteven tekmec, ki je osvojil veliko število naslovov prvaka v državi, ki je bila hit lanskega evropskega prvenstva," je povedal strelec izjemnega gola za remi proti Zrinjskemu z 1:1, ki je Mariborčanom prinesel še vsaj štiri evropske tekme.

Dobra šola za marsikoga

Veselje ob golu prejšnji teden | Foto: Grega Valančič/Sportida Veselje ob golu prejšnji teden Foto: Grega Valančič/Sportida "Minimalni cilj, ki smo ga imeli v Evropi, smo izpolnili. Verjamem, da je zdaj manj pritiska. Zmagati želimo na vsaki tekmi. Zdaj bomo lahko bolj sproščeni, a še vedno resni, tekmovalni," je povedal staroselec v mariborskih vrstah.

Dotaknil se je tudi preveč optimističnih besed enega izmed svojih soigralcev pred povratno tekmo proti Zrinjskemu Valona Ahmedija, ki je dejal, da bo prvak Bosne in Hercegovine padel brez težav, zaradi česar so ga v strokovnem štabu Maribora javno opozorili. Pred tekmama z Islandci takih izjav seveda nismo slišali.

"Fant pač še nima izkušenj, a mislim, da je bila to zanj in še za koga dobra šola. To se pač lahko zgodi mlajšim nogometašem, kar je povsem normalno. Spoštovati moraš vsakega nasprotnika," je še povedal Primorec, ki se veseli tudi dobrih igralnih pogojev. Vremenoslovci napovedujejo, da bo v sredo zvečer v Mariboru približno 20 stopinj Celzija. "Super, to pomeni, da se bo dalo teči," je povedal 30-letni levi bočni branilec za konec.

Ne spreglejte