Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
18.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 18.35

6 let, 7 mesecev

Še dva dni do tekme s Hafnarfjordurjem

Vse kaže, da bo Ljudski vrt pokal po šivih

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora si lahko na sredini prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti islandskemu prvaku Hafnarfjordurju obetajo izjemno podporo s tribun. Vstopnic za tekmo, ki bi lahko Mariborčanom prinesla ogromno, je vse manj.

Maribor se bo z Hafnarfjordurjem v Ljudskem vrtu v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pomeril v sredo ob 20.20. Povratna tekma bo čez teden dni na Islandiji. Če bo napredoval, si bo že zagotovil vsaj skupinski del lige Europa. Glavni sodnik na tej tekmi bo Latvijec Andris Treimanis.

Nogometna vročica v Mariboru po dobrem začetku sezone, dveh prvenstvenih zmagah in napredovanju v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, narašča. Po uspehu proti Zrinjskemu iz Mostarja, prvaku Bosne in Hercegovine, zdaj Mariborčane čakata tekmi proti islandskemu prvaku Hafnarfjordurju, proti kateremu bo slovenski prvak prav gotovo favorit.

Če bo to vlogo upravičil, se Mariboru obeta marsikaj dobrega. Ne le da bi še naprej ostal v igri za ligo prvakov, v kateri je v svoji zgodovini dvakrat že igral, v primeru uspeha bi si že zagotovil vsaj skupinski del lige Europa in s tem tudi finančno nagrado v višini šest milijonov evrov, ki bi se je v Ljudskem vrtu seveda razveselili.

Marcos Tavares in soigralci bodo imeli izjemno podporo s tribun. | Foto: Vid Ponikvar Marcos Tavares in soigralci bodo imeli izjemno podporo s tribun. Foto: Vid Ponikvar

Bo štadion razprodan?

Navijači, ki so za dober obisk poskrbeli tudi prejšnji teden na tekmi proti Zrinjskemu, zbralo se jih je skoraj 10.000, so očitno prepoznali novo evropsko zgodbo, ki jo pišejo Zlatko Zahović in sodelavci.

Na sredini prvi tekmi proti Hafnarfjordurju se namreč obeta zelo dober obisk. Se lahko celo zgodi, da bo štadion Ljudski vrt, ki po prenovi sprejme 12.702 gledalcev, razprodan?

Koliko vstopnic je še na voljo?

Za vzhodno in južno tribuno je na voljo še manj kot 2.000 vstopnic. Za severno tribuno bodo šle vstopnice v prodajo, tako kot je v navadi, na dan tekme, medtem ko vstopnice za južno tribuno, na kateri so nastanjeni najzvestejši mariborski navijači, člani organizirane navijaške skupine Viole, prodajajo v Vijolč'ni bajti.

Na voljo je še manj kot polovico vstopnic, le še približno 6.000.

Med gledalci ne bo Islandcev, ki, kot so nam sporočili iz mariborskega kluba, na evropska gostovanja ne hodijo.

Pred tremi leti si je tekmo proti Chelseaju prišlo ogledat 12.613 gledalcev. | Foto: Vid Ponikvar Pred tremi leti si je tekmo proti Chelseaju prišlo ogledat 12.613 gledalcev. Foto: Vid Ponikvar

Za rekord je poskrbel Chelsea

Do zdaj največ na domačih evropskih tekmah je bilo navijačev novembra leta 2014, ko je bilo na tekmi skupinskega dela lige prvakov proti Chelseaju po uradnih podatkih 12.613 navijačev. V kvalifikacijah jih je bilo največ avgusta 2011, ko je bilo po uradnih podatkih na tekmi kvalifikacij za ligo prvakov proti izraelskemu Maccabiju Haifi 12.500 navijačev.

Deset najbolj obiskanih evropskih tekem v Mariboru:

12.613 - Chelsea (liga prvakov, november 2014)
12.540 - Schalke (liga prvakov, december 2014)
12.500 - Sevilla (liga Europa, februar 2014)
12.500 - Maccabi Haifa (kvalifikacije za ligo prvakov, avgust 2011)
12.420 - Dinamo Zagreb (kvalifikacije za ligo prvakov, avgust 2012)
12.300 - Viktoria Plzen (kvalifikacije za ligo prvakov, avgust 2013)
12.200 - Sporting Lizbona (liga prvakov, september 2014)
12.100 - Apoel Nikozija (kvalifikacije za ligo prvakov, avgust 2013)
12.049 - Tottenham (liga Europa, oktober 2012)
12.025 - Dudelange (kvalifikacije za ligo prvakov, avgust 2012)

Ne spreglejte