Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2021,
9.16

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Natisni članek

Euro 2020 Christian Eriksen

Nedelja, 13. 6. 2021, 9.16

2 leti, 10 mesecev

EP v nogometu, socialni odmevi

Človek dobi kurjo polt: huronsko skandiranje nesrečnemu nogometašu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

1

Daniski navijači | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Za nami je drugi dan evropskega prvenstva v nogometu, ki je bil precej dramatičen. A tokrat ne zaradi nogometa, ampak zaradi nesrečnega danskega nogometaša Christiana Eriksena, ki je po zadnjih informacijah v stabilnem stanju.

Christian Eriksen se je na sobotni tekmi med Dansko in Finsko zgrudil in reševalci so ga morali nekaj časa celo oživljati. K sreči je imela zgodba srečen konec. Danski in finski navijači pa so pokazali, da je nogomet lahko veliko več kot le šport. Nesrečnemu nogometašu so namreč izkazali veliko podporo. Finski navijač so vzklikali "Christian", danski navijači pa so jim sledili in vzklikali "Eriksen". Človek ob tem dobi kurjo polt.

Po daljši prekinitvi so igralci prišli na igrišče in nadaljevali s tekmo. Bilo je zelo čustveno tudi med igralci. Tako sta se pred nadaljevanjem tekme objela Kasper Schmeichel, vratar Danske, in eden izmed članov danskega tabora.

Nogometaši Danske so se pred nadaljevanjem tekme tudi objeli.

Za zelo lepo gesto je poskrbel Romelu Lukaku, soigralec Eriksena pri Interju iz Milana. Ta je na tekmi proti Rusiji dosegel dva zadetka in je trenutno najboljši strelec na evropskem prvenstvu. A bolj kot njegova dva gola je odmevala njegova gesta po prvem golu. Po doseženemu golu je pritekel k eni izmed kamer in Christianu Eriksenu sporočil: "Chris, rad te imam! Zajokal sem, ker sem pomislil na njegovo družino. Z njim preživim več časa kot s svojo družino," je po tekmi dejal Lukaku.

Joel Pohjanpalo je dosegel prvi in zgodovinski gol za Finsko na velikih nogometnih tekmovanjih. A 26-letni nogometaš iz Helsinkov iz spoštovanja do Christiana Eriksena ni želel proslavljati gola. Prav tako so finski nogometaši zaploskali Dancem, ko so se po pretresljivem dogodku vrnili na igrišče.

Evropsko prvenstvo v nogometu se je šele dobro začelo, mnogi pa že imajo evropskega prvaka. To so zdravniki, ki so se zares izkazali pri oskrbi Christiana Eriksena.

Danska Finska
Sportal Lukaku najboljši na Euru, senzacija Fincev po življenjski drami Eriksena
Danska Finska
Sportal Grozna drama s srečnim koncem
Ne spreglejte