Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2022,
15.59

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

angleško prvenstvo Graham Potter Todd Boehly Chelsea

Četrtek, 8. 9. 2022, 15.59

1 leto, 7 mesecev

Graham Potter

Chelsea potrdil novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Manchester City Chelsea | Chelsea je lani postal evropski prvak, dobro leto pozneje pa je klub zapustil trener Thomas Tuchel. | Foto Reuters

Chelsea je lani postal evropski prvak, dobro leto pozneje pa je klub zapustil trener Thomas Tuchel.

Foto: Reuters

Angleški velikan Chelsea se je po presenetljivem porazu v Zagrebu proti Dinamu v ligi prvakov (0:1) razšel s trenerjem Thomasom Tuchlom. Nemca je na vročem stolčku enega najbogatejših klubov na Otoku nasledil donedavni strateg Brightona Graham Potter. Med možnimi kandidati za novega trenerja londonskega kluba sta sicer omenjala tudi Zinedine Zidane in Mauricio Pochettino.

Thomas Tuchel
Sportal Chelsea po sramoti v Zagrebu odpustil trenerja

Pri Chelseaju so v sezono 2022/23 vstopili z visokimi cilji. V poletnem prestopnem roku so za nakup okrepitev plačali kar 280 milijonov evrov, največ izmed vseh klubov na svetu, a še vedno čakajo na dvig rezultatske krivulje. V domačem prvenstvu so v uvodnih šestih krogih zmagali le trikrat, na lestvici zasedajo šesto mesto, v Evropi pa so vstopili v sezono z nepričakovanim spodrsljajem na Hrvaškem, ko so na stadionu Maksimir ostali praznih rok proti zagrebškemu Dinamu (0:1).

Le dan po bolečem porazu, ki so ga otoški mediji razglasili za sramotnega, je službo pri modrih izgubil Thomas Tuchel. Nemec, ki je lani popeljal Chelsea do naslova evropskega in svetovnega klubskega prvaka, se je poslovil, klubsko vodstvo pa se je podalo v lov za novim strategom. V četrtek se je s sedeža kluba pokadil beli dim.

Graham Potter je z Brightonom, nekdanjim klubom Jana Mlakarja, v šestih krogih osvojil 13 točk. Več od njega so jih zbrali le Arsenal, Manchester City in Tottenham. Trenersko kariero je začel na Švedskem, kjer je sedem let zapored vodil Östersund (2011 - 2018), nato pa se je vrnil na Otok in prevzel Swansea City. | Foto: Reuters Graham Potter je z Brightonom, nekdanjim klubom Jana Mlakarja, v šestih krogih osvojil 13 točk. Več od njega so jih zbrali le Arsenal, Manchester City in Tottenham. Trenersko kariero je začel na Švedskem, kjer je sedem let zapored vodil Östersund (2011 - 2018), nato pa se je vrnil na Otok in prevzel Swansea City. Foto: Reuters

Novi lastnik Chelseaja Todd Boehly je našel skupen jezik z Grahamom Potterjem, 47-letnim Angležem, ki mu je šlo v tej sezoni odlično z ''galebi''. Moštvo Brighton & Hove Albion je v šestih krogih osvojilo kar 13 točk in na lestvici zaseda visoko četrto mesto. Potter je popoldne prispel v Cobham, trenažno središče Chelseaja, nato pa je prišlo do sklenitve sodelovanja. Potter je s Chelseajem sklenil petletno sodelovanje. Londonski klub bo moral plačati še odškodnino Brightonu, ki bo višja od 20 milijonov evrov.

''Izjemno ponosen in počaščen sem, da lahko vodim tako fantastičen nogometni klub kot je Chelsea. Komaj čakam, da začnem sodelovati z novimi lastniki, izjemno skupino igralcev in da razvijemo ekipo, na katero bodo lahko naši navijači ponosni. Rad bi se zahvalil Brightonu, da mi je to omogočil, zlasti Tonyju Bloomu (lastnik Brightona, op. p.), vsem igralcem, delavcem kluba in navijačem za podporo, ki so mi jo nudili med mojim delovanjem pri Brightonu,'' je dejal naslednik Tuchla.

Modre čaka v soboto nadaljevanje angleškega prvenstva, v uvodni tekmi sedmega kroga bodo gostovali pri mestnem tekmecu Fulhamu, nato pa v sredo sledi drugi nastop v ligi prvakov. Na Stamford Bridge prihaja Salzburg z Benjaminom Šeškom.

Brighton mora poiskati novega trenerja. Proti Bournemouthu ga bo v soboto začasno vodil kar nogometaš, 34-letni Adam Lallana, nekdanji angleški reprezentant, ki je trenutno poškodovan. Pomagal mu bo trener mlajše ekipe Brightona Andrew Crofts.
Todd Boehly Chelsea
Sportal Ameriški milijarder posnema ruskega predhodnika
Ne spreglejte