Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2022,
17.48

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Mauro Icardi PSG Juventus Filip Kostić nogometna tržnica

Četrtek, 11. 8. 2022, 17.48

1 leto, 8 mesecev

Nogometna tržnica, 11. avgust

Srb okrepil Juventus, Icardi lahko zapusti PSG

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Četrtkovo dogajanje na nogometni tržnici. Srbski nogometaš Filip Kostić bo  po opravljenem zdravniškem pregledu postal član italijanskega Juventusa, kamor se bo preselil iz vrst nemškega Eintrachta. Novi trener PSG-ja pa je Mauru Icardiju že povedal, da nanj v tej sezoni ne računa več.

Srbski reprezentant Filip Kostić bo sklenil triletno pogodbo, prestop pa je po ocenah italijanskih in nemških medijev vreden med 15 in 20 milijonov evrov. Devetindvajsetletni krilni nogometaš je v zadnjih štirih sezonah za Frankfurt, za katerega v sredinem superpokalu proti Realu iz Madrida (0:2) ni zaigral, zbral 171 nastopov ter zabil 33 golov in prispeval 64 podaj. Pred tem je v Nemčiji igral še za Hamburg in Stuttgart. V bundesligi je skupaj zabeležil 249 nastopov.

Kariero je začel pri Radničkem iz Kragujevca, od koder se je preselil k nizozemskemu Groningenu. Za srbsko reprezentanco je doslej odigral 48 tekem in se trikrat vpisal med strelce. Z izbrano vrsto bo od 21. novembra naprej bržčas igral tudi na svetovnem prvenstvu v Katarju. Kostić je sicer četrta Juventusova okrepitev pred sezono 2022/23 po Francozu Paulu Pogbaju, Brazilcu Bremerju in Argentincu Angelu di Marii.

Sirigu iz Genoe v Napoli

Italijanski vratar Salvatore Sirigu se je po izteku pogodbe z italijanskim klubom Genoa, ki je v minuli sezoni izpadel v serie B, pridružil Napoliju. Petintridesetletni Italijan ima za sabo pestro kariero. Večino jo je preživel v Italiji, v tujini pa je med drugimi igral tudi za francoskega velikana Paris Saint-Germain ter špansko Sevillo in Osasuno. Za italijansko izbrano vrsto je izkušeni vratar zbral 28 nastopov, v najboljši italijanski ligi pa 246.

PSG bo skušal najti nov dom za Maura Icardija.  | Foto: Twitter - Voranc PSG bo skušal najti nov dom za Maura Icardija. Foto: Twitter - Voranc

PSG na Icardija ne računa več

Novi trener nogometašev Paris St. Germaina, Christophe Galtier, je danes potrdil, da ne računa več na argentinskega napadalca Maura Icardija in da si lahko ta s pomočjo kluba najde nove delodajalce. Enako velja za Arnauda Kalimuendoja, ki je že blizu prestopa v Rennes.

"Ne bom delal s 25 igralci, zato sem moral nekoga odpisati. Icardi ni v mojih zamislih, zato delamo na tem, da mu najdemo ustrezen klub, v katerega bo želel. Zaenkrat ne vem, ali ima ponudbe, ki mu bi bile všeč, verjamem pa, da bo našel klub, primeren njegovi kakovosti. V Parizu je imel nekaj težkih let, najti mora ekipo, v kateri bo imel boljše razmere za oživitev svoje kariere," je dejal Galtier, ki si v klub želi pripreljati še enega napadalca. 

"Radi bi pripeljali še enega napadalca, a to ne sme biti kdor koli. Ne smemo delati napak, potrebujemo nekoga, ki bo ekipi res v pomoč. Sicer že imamo vrhunske napadalce, a sezona je dolga, vmes je tudi svetovno prvenstvo, zato želim razširiti svoj kader," je svojo željo predstavil Galtier, ki pa po drugi strani trdi, da s preveč igralci ne želi delati, zato ne računa več na Icardija in Kalimuendoja, poroča AFP."

Pinamonti
Sportal Pinamonti iz Interja v Sassuolo, Damsgaard v Brentford
Ne spreglejte