Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2017,
17.49

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Aleksander Čeferin Juan Mata dobrodelnost

Sreda, 29. 11. 2017, 17.49

6 let, 5 mesecev

Čeferin se je pridružil dobrodelnemu odstotku minusa pri plači

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Aleksander Čeferin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik krovne evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin se je pridružil pobudi nogometaša Juana Mate in bo odstotek svoje plače namenil v dobrodelne namene. Projekt z imenom Common Goal (skupni cilj) je začel Mata in spodbudil soigralce in druge člane nogometne družine, da se odpovejo delu svojega zaslužka in ga podarijo v dober namen.

Kot je danes sporočila Uefa, je njen predsednik Čeferin prvi funkcionar na tako visokem položaju, ki se je odločil sodelovati v akciji. Sodelovanje je Uefa objavila po današnjem sestanku v Švici, kjer sta bila tudi ustanovitelja projekta Juan Mata in Jürgen Griesbeck.

"Trdno verjamem, da je nogomet sila, ki lahko spreminja svet. Juan Mata in njegov projekt sta lahko zgled, saj nogometaši veliko dobijo z nogometom, tako pa lahko del tega skupnosti tudi vrnejo," je dejal Čeferin in dodal: "Pozivam vse v naši nogometni družini, igralce, trenerje, funkcionarje, tudi lige, da se pridružijo. S pomočjo in donacijo lahko pokažemo, da nam je mar."

Zahvalil se je predsedniku

"Hvala Aleksandru za zaupanje, ki ga je izkazal projektu Common Goal. Strinjam se z njegovo mislijo, da lahko nogometaši vplivamo na boljši svet." | Foto: Reuters "Hvala Aleksandru za zaupanje, ki ga je izkazal projektu Common Goal. Strinjam se z njegovo mislijo, da lahko nogometaši vplivamo na boljši svet." Foto: Reuters S potezo predsednika Čeferina je bil zadovoljen tudi ustanovitelj gibanja Mata: "Hvala Aleksandru za zaupanje, ki ga je izkazal projektu Common Goal. Strinjam se z njegovo mislijo, da lahko nogometaši vplivamo na boljši svet. Je prvi funkcionar, ki se nam je pridružil, verjamem pa, da bo dal dober zgled tudi drugim."

Projekt Common Goal, ki ga vodi nevladna organizacija streetfootballworld, ima več kot 120 različic delovanja po vsem svetu, skupno pa jim je, da poskušajo z nogometom izboljšati razmere v lokalni skupnosti. Med projekti so tudi izenačevanje pravic obeh spolov v Indiji, mirovni procesi v Kolumbiji ter integracija beguncev v Nemčiji.

V zadnjih tednih so se projektu pridružili nekateri znani nogometaši, med drugimi so tako odstotek svojih prihodkov v dobrodelne namene darovali Mats Hummels, Giorgio Chiellini, Alex Morgan, Megan Rapinoe, Vero Boquete, Serge Gnabry in Shinji Kagawa, pa tudi mladi nemški trener Julian Nagelsmann.

O višini Čeferinove donacije Uefa ni poročala, Mata, ki je pred meseci sprožil akcijo, pa bo v dobrodelne namene podaril odstotek svoje 7,8 milijona evrov vredne letne plače pri Manchester Unitedu.

Ne spreglejte