Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Arturo Vidal Bayern München Juventus

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 16.28

8 let

Če bo zatresel mrežo Juventusa, se ne bo veselil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čilenski zvezdnik Arturo Vidal se je lani iz Torina preselil k Bayernu. Usoda je poskrbela, da se bo z nekdanjimi soigralci srečal v ligi prvakov in skušal izločiti Juventus.

Čilenec je v prejšnji sezoni pomagal Juventusu do sanjskega dosežka. Velikanu iz Torina je pomagal do dvojne italijanske krone, odlično pa mu je kazalo tudi v Evropi. Pohod na veliki naslov se je končal šele v finalu, kjer je Staro damo v Berlinu v slabo voljo spravila Barcelona. Juventus je izgubil z 1:3, Arturo Vidal pa se je po koncu sezone odločil, da bo poiskal nov izziv. Prestopil je k Bayernu. Nemčijo pozna odlično, saj je pred prihodom v Torino blestel v dresu Bayerja iz Leverkusna. "To bo zame posebna tekma, saj sem pri Juventusu preživel štiri nepozabne sezone. V Torinu se počutim kot doma. Navijači in klub so me vedno podpirali," pred prvim dvobojem osmine finala med Juventusom in Bayernom razmišlja čilski reprezentant. Če bo zatresel mrežo Juventusa, se ne bo veselil.

Na Bavarskem pogreša Juventus

Južnoameričan pogreša nekdanje soigralce. "Priznam. Pogrešam Juventus. A zdaj nosim dres in branim barve Bayerna, zato bom naredil vse, da se moj klub uvrsti v četrtfinale. Če bomo hoteli napredovati, bomo morali odigrati popolno tekmo," sporoča zvezni igralec, ki mu je žal, da se z Juventusom ne bo srečal v poznejšem delu tekmovanja.

V osmini finala se bosta pomerila italijanski in nemški prvak, vstopnico za preboj v četrtfinale pa bo prejel le eden. "Juventus je najmočnejši v obrambi. Zelo težko je proti njemu doseči zadetek," je poudaril 28-letni Vidal.

Zadnji rezultati Juventusa so ga razveselili. Stara dama je po 15 zaporednih zmagah remizirala z Bologno in se (začasno) vrnila na vrh italijanskega prvenstva. "Vesel sem za njegove rezultate. Znova bo osvojil dvojno krono," verjame nekdanjim soigralcem, ki lahko zvečer ostanejo brez prvega mesta v serie A, a le v primeru, če bo Napoli premagal AC Milan.

Vidal ni edini nogometaš Bayerna, ki je pred prihodom v München branil barve Juventusa. Enako usodo je doživel tudi obetavni Francoz Kingsley Coman.

Ne spreglejte