Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Prva liga Telekom Slovenije Štefan Škaper Ermin Raković

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 10.04

8 let

Če bo tako nadaljeval, bo kmalu absolutni rekorder na sončni strani Alp (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kapetan NK Maribor Marcos Magno Morales Tavares je v vijoličastem dresu porušil ogromno rekordov. Postal je mariborski strelski kralj, do absolutne prevlade v 1. SNL pa mu manjka le še 22 zadetkov.

Najbolj priljubljeni Brazilec v Sloveniji se je močno zaljubil v mesto in nogometni klub Maribor. Odločil se je, da bo na Štajerskem živel tudi takrat, ko bo nogometne čevlje spravil na podstrešje, podobno pa razmišlja tudi njegova številčna družina. Navijači so ga hitro vzeli za svojega. S svojimi zadetki, predvsem pa dobro voljo, poštenjem in profesionalnim odnosom do nogometnih izzivov je postal pozitivni vzgled tako soigralcem kot tudi mlajšim rodovom, ki bi želeli posnemati njegove dosežke. Trikrat je že osvojil prestižno nagrado vijolični bojevnik, ki jo podeljujejo navijači.

V 1. SNL je v sedmih letih, ki jih je preživel na sončni strani Alp, dosegel že 108 zadetkov. Na lestvici najboljših strelcev državnega prvenstva vseh časov je vedno višje. Po dveh zadetkih v koprski mreži se je povzpel na tretje mesto, ki si ga deli z nekdanjim reprezentantom Erminom Rakovićem.

Ljubljančan je v najmočnejši slovenski ligi branil barve kar devetih različnih klubov, Tavares pa na lestvici izstopa s svojo zvestobo vijoličastemu dresu, saj je vedno igral le za Maribor. Med desetimi najboljšimi strelci vseh časov razen 31-letnega napadalca iz Porto Alegreja ni junaka, ki bi ostal zvest le enemu dresu.

Prekmurec Pišta oddaljen še 22 zadetkov

V soboto je izkoristil izvrstni podaji Agima Ibraimija in si po dveh zadetkih prislužil stoječe ovacije. Od drugouvrščenega Klitona Bozga, velikega navijača 13-kratnih državnih prvakov, je oddaljen le še zadetek, tako da bi ga lahko do konca koledarskega leta že prehitel. Po tem bo Brazilec s slovenskim potnim listom gledal v hrbet le še legendarnemu prekmurskemu napadalcu Štefanu Škaperju, ki je s 130 zadetki premočno na vrhu.

Če bo Tavares, klubski strelski rekorder, ki je dosegel največ zadetkov tako na slovenskih kot tudi evropskih zelenicah, v Mariboru ostal še nekaj sezon, bi se lahko kmalu zavihtel na prestol in prehitel tudi Pišto, nepozabnega Prekmurca. Mariborski kapetan je še lačen zadetkov.

Ne spreglejte