Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Bombonera Buenos Aires Dalibor Stevanović

Petek, 30. 5. 2014, 8.32

8 let

Čakajo na najboljšega strelca in trenirajo na majhni Bomboneri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je po približno 19 urah potovanja v Buenos Aires opravil prvi trening, danes pa se ji bo najverjetneje pridružil najboljši strelec Milivoje Novaković.

Slovenski reprezentanti, ki v domovini tanga še pogrešajo Milivoja Novakovića, so v četrtek ob 22. uri po slovenskem času opravili prvi trening. Po pričakovanju je bil lažji in krajši. Trajal je eno uro, namenjen pa je bil predvsem odpravljanju posledic dolgega sedenja na letalu.

Izbranci selektorja Srečka Katanca so prvo vadbo opravili na tako imenovani La Bomboneriti oziroma "majhni Bomboneri", sosedi slavne La Bombonere, ki je domovanje enega najbolj uglednih svetovnih klubov Boce Juniors. Kot zanimivost velja omeniti, da so v soseščini pod vodstvom legendarnega Carlosa Bianchija na drugem igrišču vadili tudi Xeneizes oziroma igralci prve ekipe Boce Juniors, ki so za razliko od Slovencev tokrat "resneje" delali.

Stevanović: Žoga je hitra, a nimamo težav

"Danes je bilo bistveno, da smo se po tej dolgi poti, ki pusti posledice, tudi utrujenost, malo raztekli in poigrali z žogo. Danes bo že bolje in bolj intenzivno," je po treningu pojasnil vezist Dalibor Stevanović, ki je zadovoljen s pogoji za vadbo.

"Igrišče je v redu, primerno namočeno, žoga je hitra, ampak nismo imeli nobenih težav. Vreme je idealno, torej je vse v najlepšem redu," pravi zvezni igralec Slaska in dodaja, da je v mislih že prisoten prijateljski obračun z Urugvajem v Montevideu. Ta bo po slovenskem času 5. junija ob 1.30.

"Seveda, malo že mislimo na Urugvaj. Verjetno bodo pa naslednji treningi več povedali, kako igrati proti njemu. Vsekakor pa se bo treba dobro pripraviti," še meni Stevanović.

Soigralcem se bo predvidoma že danes pridružil tudi Milivoje Novaković, ki ga čaka prav tako dolga pot z Japonske. Izkušeni Ljubljančan je bil najboljši strelec slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2014, selektor pa lahko v Argentini poleg njega v konici napada računa še na Romana Bezjaka (Ludogorec).

Ne spreglejte