Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2013,
9.36

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dragan Čadikovski NK Celje

Sreda, 14. 8. 2013, 9.36

3 leta, 5 mesecev

Čadikovski za Celje: prvič v petek v Ljudskem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja v tej prvoligaški sezoni še čakajo na zmago. V prihodnje jo bodo napadali z Draganom Čadikovskim, izkušenim Makedoncem s slovenskim potnim listom.

Enaintridesetletni napadalec je v prejšnji sezoni nosil dres Kopra in Domžal, zdaj pa bo kariero (že četrtič) nadaljeval v Celju. Rumeno-modri dres je sprva nosil od leta 2001 do 2005, pozneje pa tudi v sezoni 2006/2007 ter 2010/2011. ''Vesel sem, da bom spet oblekel dres Celja. Upam, da bodo zdaj rezultati boljši ter da se bomo kmalu dvignili na lestvici. Ekipa je mlada in talentirana, kar je izjemno pozitivno. Fantje so pokazali, da so iz dobrega testa in nikakor niso pozabili igrati nogometa. Verjamem, da bo z mojo pomočjo še bolje,'' je za klubsko stran pojasnil Dragan Čadikovski ter se zahvalil celjskemu klubu, da mu je omogočil treninge. Makedonec s slovenskim potnim listom je iskal delodajalca v tujini, ko pa ga ni našel, se je odločil, da bo do konca jesenskega dela pomagal Celjanom: ''Sprejel sem izziv in verjamem, da bo vse v redu.''

Prihod izkušenega igralca je razveselil tudi trenerja Miloša Rusa, ki je po izjemnem začetku sezone (gostujoča zmaga na Norveškem) ostal prikrajšan za zmage. ''Računam, da nam bo Dragan z izkušnjami in kakovostjo pripomogel oziroma prevesil jeziček na tehtnici na našo stran, ko bo to treba. Igral je v vrhunskih tujih klubih in verjamem, da bo skupaj s Sebastjanom Gobcem tisti igralec, ki bo dodatno pripomogel igralcem, da bodo pridobili na odločnosti, agresivnosti, predvsem pa na samozavesti, da bomo začeli stopnjevati igro in rezultate,'' meni strateg, ki bo lahko na Čadikovskega računal že na petkovem štajerskem obračunu v Ljudskemu vrtu.

Tako bi lahko Čadikovski že četrtič v karieri ''debitiral'' za Celjane na gostovanju pri še enem nekdanjem klubu, Mariboru. Če bi Celjani v Ljudskem vrtu ostali neporaženi, bi bil to velik uspeh za Rusovo četo, ki želi v kratkem zapustiti dno prvoligaške razpredelnice. Z izkušnjami, ki jih ima novopečeni napadalec (kruh si je služil tudi v Rusiji, Južni Koreji in Srbiji), bo cilj lažje uresničljiv. ''Strategija kluba se po Draganovem prihodu ne bo spremenila, bo pa njegov prihod velika pridobitev za ekipo tako na igrišču kot tudi zunaj njega,'' dodaja športni direktor Ambrož Krajnc, ki bo tudi v prihodnje zagovarjal poudarek na delu z mladimi.

Ne spreglejte