Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2020,
16.08

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Victor Osimneh Napoli Lille

Petek, 24. 7. 2020, 16.08

3 leta, 8 mesecev

Victor Osimhen za 60 milijonov evrov v Napoli

Bombastičen prestop, ki naj bi ga še danes potrdili Neapeljčani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Victor Osimhen | Victor Osimhen odšteva do uradne potrditve bombastičnega prestopa iz Lilla v Napoli. | Foto Reuters

Victor Osimhen odšteva do uradne potrditve bombastičnega prestopa iz Lilla v Napoli.

Foto: Reuters

Nigerijec Victor Osimhen bo Lille zamenjal za Napoli in se iz Francije preselil v Italijo. Prestop, ki naj bi bil vreden kar 60 milijonov evrov, kar je seveda klubski rekord Neapeljčanov, naj bi bil potrjen še danes.

Pokalni prvak Napoli, ki mu v tej sezoni v italijanskem prvenstvu ne gre najbolje, saj je šele na sedmem mestu prvenstvene lestvice in bo ostal brez lige prvakov, za ligo Europa pa se še bori, se je z Lillom dogovoril za prestop, s katerim bo krepko presegel klubski rekord in Gonzala Higuaina, za katerega je Napoli leta 2013 Real Madridu plačal 39 milijonov evrov.

Če je mogoče verjeti informacijam, ki prihajajo z Apeninskega polotoka, bo Lillu za Victorja Osimhena odštel kar 60 milijonov evrov. Nigerijec naj bi podpisal petletno pogodbo, prestop pa ob nekaterih izpolnjenih bonusih lahko doseže tudi vrtoglavo številko 81 milijonov evrov.

Lille bo z njim mastno zaslužil. Lani ga je pripeljal za 14 milijonov evrov. Zdaj ga bo prodal za 60. | Foto: Reuters Lille bo z njim mastno zaslužil. Lani ga je pripeljal za 14 milijonov evrov. Zdaj ga bo prodal za 60. Foto: Reuters

Prestop, vreden 60 milijonov evrov, se bo razvrstil na 17. mesto najdražjih prestopov vseh časov, po njem pa si bodo roke zadovoljno meli predvsem pri Lillu. Za tega 21-letnega napadalca so namreč lani poleti belgijskemu Charleroiju odšteli vsega 14 milijonov evrov, po vsega enem letu pa bodo z njim zaslužili več kot štirikratnik te vsote.

Osimhen, ki je v Evropo iz Nigerije k nemškemu Wolfsburgu prišel leta 2017, je za Lille v tej sezoni v 38 nastopih v vseh tekmovanjih zabil 18 golov in prispeval še šest asistenc.

Nigerijec naj bi že prejšnji teden prestal zdravniške preglede in že poziral z dresom Napolija s številko 9, njegov prestop pa naj bi v Neaplju potrdili že danes zvečer. Zanimivo, da Osimhena na predstavitvi z naskokom najdražjega nakupa Napolija v zgodovini kluba ne bo. Nigerijec je namreč že odpotoval na dopust.

Lille
Sportal Trije nogometaši Lilla pozitivni na koronavirus
Napoli Juvnetus finale pokala
Sportal Napoli po 11-metrovkah prek Juventusa do pokalne lovorike
Ne spreglejte