Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2018,
13.08

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Usain Bolt

Sobota, 3. 11. 2018, 13.08

5 let, 5 mesecev

Bolt po avstralskem razočaranju ni opustil nogometnih sanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Usain Bolt | Foto Twitter

Foto: Twitter

Največjega asa atletskih stez Usaina Bolta nerazveseljiv avstralski nogometni preizkus ni odvrnil od zasledovanja otroških sanj, da bi enkrat kot poklicni igralec zaigral na najvišji kakovostni ravni klubskega nogometa. "Še vedno je to v meni," je medijem dejal 32-letni Jamajčan, potem ko se je sporazumno razšel s Central Coast Mariners.

Avstralski nogometni klub Central Coast Mariners, ki nastopa v prvi avstralski nogometni ligi A-League, je osemkratnemu olimpijskemu prvaku omogočil, da je od avgusta treniral z njihovo prvo ekipo. A po koncu preizkusa, med katerim strokovnega štaba Bolt ni navdušil, se v klubu niso odločili za podpis profesionalne pogodbe, Jamajčana tudi niso vključili v moštveni kader in Bolt je tako ostal brez tekmovalnega debija v prvi ligi.

Razloga za prekinitev sodelovanja, to je bilo sporazumno in v prijateljskem vzdušju, sta bila pomanjkanje izkušenj in nogometnih osnov ter previsoki pogoji, ki so jih postavili Boltovi predstavniki. Bolt je bil pripravljen podpisati pogodbo, ki bi znašala nekaj milijonov avstralskih dolarjev oziroma evrov, v klubu pa so bili v ta namen pripravljeni odšteti dvajsetkrat manjši znesek, ki Bolta in njegovega agenta ni zadovoljil, sponzorjev, ki bi krili razliko, pa tudi ni bilo na spregled.

Usain Bolt
Sportal Boltova avstralska avantura se je končala

"Žal mi je, ker se ni izšlo. Smo se pa razšli v dobri veri in dobrem vzdušju, kar je lepo. Za mano je krasna izkušnja. So res super, žal pa nismo uspeli doseči dogovora o pogodbi, upam, da bom dobil še eno priložnost v drugem klubu," ni bil razočaran Bolt, svetovni rekorder na 100 in 200 metrskih razdaljah, ki je spregovoril za časnik iz Melbourna Herald Sun.

"Mislim, da telefon mojgea agenta ni utihnil"

Usain Bolt | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Bolt je lani sklenil bogato in zelo uspešno atletsko kariero, po tem ko je kot atlet osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Po koncu kariere pa si je našel nov življenjski izziv. Že od malih nog je sanjaril o tem, da bi nekoč postal nogometni igralec in da bi zaigral za njegov najboljši klub Manchester United. S svojo veliko prepoznavnostjo ni imel težav poiskati nogometnih moštev, s katerimi bi treniral, vendar pa je trening eno, podpis profesionalne pogodbe s profesionalnim nogometnim klubom pa nekaj povsem drugega.

"Seveda. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Mislim, da telefon od mojega agenta ni utihnil in ga kličejo ter sprašujejo o možnostih. Bomo videli, kako se bo zadeva razpletla. Najbolj pomembno je tisto, kar sem opazil sam pri sebi, da je to še vedno v meni. Da imam še veliko možnosti za napredovanje, ampak, kot ste lahko opazili, od moje prve do zadnje tekme, se je moja igra popravila in sem bil veliko boljši. Dobil sem pomembno lekcijo, da ne bo šlo zlahka, kot sem si predstavljal na začetku, ampak še vedno gre za popolno predanost in trdo delo z moštvom," puške v koruzo ni vrgel zgovorni Jamajčan.

Za Bolta so se med bivanjem v Avstraliji zanimali tudi na Malti, tamkajšnji prvak Valletta je Boltu javno sporočil, da bi radi z njim sklenili pogodbo, a je nekdanji sprinter malteško ponudbo zavrnil.

Oglasili so se tudi predstavniki jamajške nogometne zveze, ki so Bolta pozvali, naj se vrne domov ter zaigra za lokalni klub, z možnostjo vpoklica tudi v nogometno reprezentanco.

Ne spreglejte