Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
6.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Spartak Moskva Barcelona

Torek, 23. 10. 2012, 6.57

7 let, 12 mesecev

Boj za točke upanja v Moskvi, Barcelona po velik korak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uvodni obračun 3. kroga lige prvakov bo v Moskvi, kjer bo Spartak poskušal presenetiti Benfico, ki nujno potrebuje točke. Oslabljena Barcelona pa bo poskušala kot prva premagati Celtic.

Za Spartak in Benfico je lahko ta tekma, ki se bo začela pred drugimi, ključnega pomena. Če Moskovčani veljajo za ekipo, ki ima najmanj možnosti za napredovanje, pa je tudi to tekma resnice za Benfico. Da je Spartak še brez točke, ni presenetljivo, je pa dejstvo, da ima Benfica le točko iz Glasgowa. Obeta se torej tekma pomembnega značaja, ki bi lahko še kako vplivala na razplet v skupini. "Tekma je ključnega pomena za oboje. Borimo se za drugo mesto, zato si doma ne smemo dovoliti spodrsljaja. Proti Benfici bomo poskušali prekiniti negativni niz rezultatov," je dejal španski strateg, Unai Emery, ki bo enajsterico sestavil brez prvega vratarja Sergeja Pesjakova, napadalca Emmanuela Emenikeja in Pavla Jakovijeva.

Zasedba iz Lizbone je v rusko prestolnico pripotovala s popotnico visoke zmage v prvenstvu in s precejšnjo mero previdnosti. "Trije zaporedni porazi so za Spartak precejšnja motivacija. To je liga prvakov in v tem tekmovanju ni lahkih ekip. Ta tekma je izrednega pomena za nas, saj se tri ekipe borimo za drugo mesto. Spartak bo poskušal tvegati, mi pa bomo morda zaradi pomembnosti tekme spremenili pristop k tekmi," je povedal trener Benfice, Jorge Jesus. Portugalci imajo, seveda razen kapetana Luisaja, ki je suspendiran do 14. novembra, na voljo vse najboljše nogometaše.

Škotski prvak je v katalonsko prestolnico prišel s kar štirimi točkami z dveh tekem. To mu daje na Camp Nouu določeno mirnost, vendar pa je gostovanje pri Barceloni za vsak klub precej zahtevna naloga. Katalonci zmagujejo na krilih izjemnega Lionela Messija, ki bo tudi tokrat poskušal upravičiti svoj sloves. Nekaj težav ima Barcelona z igro v obrambi, saj prejema precejšnje število zadetkov. Nazadnje pri Deportivu v španskem prvenstvu kar štiri.

Vendarle pa Barcelona v najbolj elitnem evropskem klubskem tekmovanju že 17 tekem doma ne pozna poraza. Od tega je zbrala kar 14 zmag. "Domače tekme v ligi prvakov so pomembne. Če premagalo Celtic, bomo naredili velik korak naprej. Celtic ima hitro ekipo, nevarno iz protinapadov, zato jo je treba jemati resno," je povedal strateg Barcelone, Tito Vilanova.

Pri Celticu se zavedajo, da osvajanje točk na Camp Nouu ni preprosto, vendar z nekaj sreče utegnejo storiti pomemben korak proti drugemu mestu v skupini. V primeru poraza pa so precej odvisni tudi od rezultata v Moskvi. "Zavedamo se, kaj lahko stori Barcelona, zato je treba igrati najbolje, kar znamo. V Barceloni nismo na počitnicah ali kot atrakcija za turiste. Za to tekmo nismo pripravili nič novega. Treba je igrati kompaktno, z visoko intenziteto in zbrano," ugotavlja Neil Lennon.

Pri Barceloni bodo manjkali kar trije standardni branilci, Carles Puyol, Gerard Pique in Daniel Alves. Že dalj časa pa manjkajo Thiago Alcantara, Isaac Cuenca in Eric Abidal. Pri Celticu pa bosta odsotna Lassad Nouioiu in Dylan McGeouch.

Ne spreglejte