Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 12. 2013,
15.39

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cesare Prandelli Joseph Blatter FIFA

Sreda, 4. 12. 2013, 15.39

5 let, 4 mesece

Bo tako vroče, da bodo nogometaši pošiljali žoge v kot?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijanski nogometni selektor Cesare Prandelli se je zavzel, da bi imeli nogometaši na tekmah svetovnega prvenstva v Braziliji 2014 na voljo odmore, med katerimi bi lahko zaužili nekaj tekočine.

Italijanski selektor se namreč najbolj boji visokih temperatur in visoke stopnje vlage v severnem delu Brazilije. "Igralcem ne morete dati napitkov, saj Mednarodna nogometna zveza (FIFA) zahteva, da so plastenke le ob golih, kar pomeni, da lahko športnik naredi požirek le pred izvajanjem kotov. S tem obstaja nevarnost, da bodo nekateri igralci namenoma poslali žogo v kot, samo da bi se lahko odžejali. To se sicer sliši kot šala, a je nadvse resno," je dejal Cesare Prandelli.

Fifa je že zanikala, da bi še enkrat preučila možnost o igranju opoldanskih tekem v tem delu Brazilije. Moštva, ki bodo tako razporejena na štadione v severovzhodnem delu Brazilije - Fortalezi, Natalu, Salvadorju in Recifeju, bodo izpostavljena neugodnim vremenskim razmeram in temperaturam preko 30 stopinj Celzija.

Blatter zadovoljen z urnikom tekem

Fifa ne razmišlja o bolj zgodnjih začetkih tekem. Predsednik Joseph Blatter je v letovišču Costa do Sauipe, kjer bo v petek potekal žreb skupinskega dela, celo izrazil zadovoljstvo nad urnikom. Švicar je poudaril, da je zadovoljen, ker je urnik tekem ostal takšen, kot so se dogovorili že oktobra leta 2011. Ob tem je Mednarodni sindikat nogometašev Fifpro že zaprosil Fifo, naj tekme prestavi na večerni termin.

Ob tem se je prvi mož Fife skliceval na SP leta 1986 v Mehiki, kjer so kar nekaj tekem odigrali na visoki nadmorski višini točno opoldne. "Mislim, da so nogometaši vajeni igrati v takšnih razmerah, tako da sam ne vidim težav. Vem, da vsi ne bodo zadovoljni s to odločitvijo, a dejstvo je, da se ne da ustreči prav vsem," je zatrdil Blatter.

Ne spreglejte