Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 9. 2013,
11.57

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Ajax Valter Birsa

Sreda, 18. 9. 2013, 11.57

8 let, 1 mesec

Birsa ali Robinho? Allegri se še odloča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Valter Birsa je v ligi prvakov že nastopal in se tudi vpisal med strelce. Takrat je igral v Franciji, danes zvečer bi dočakal slavnostni trenutek v dresu Milana. Je v ožjih načrtih za začetno postavo.

V Barceloni je vse pripravljeno za začetek nove veličastne zgodbe. Prvič bosta ligo prvakov občutila trener Gerardo Martino in brazilski zvezdnik Neymar, najboljši strelec tekmovanja Lionel Messi pa bo želel dokazati, da je še vedno lačen zadetkov in atraktivnih potez. V štirih krogih španskega prvenstva je dosegel že šest zadetkov. "Slog Barcelone in Ajaxa je zelo podoben. Oba kluba poudarjata delo z mladimi, Ajax vsako sezono proda kakšnega mladega asa. Nevaren bo tudi Bojan Krkić s prodori po krilih," je Južnoameričan opozoril na nekdanjega napadalca Barcelone, ki po Romi in Milanu išče srečo na Nizozemskem. "Ni najlepši občutek, ko vsi pričakujejo gladko zmago Barcelone. Prepričan sem, da se ji lahko postavimo po robu. Neymar in Messi povzročata ogromno nevarnosti," je poudaril Frank de Boer, ki ima na Barcelono prelepe spomine. Dres katalonskega nogometnega ponosa je nosil štiri sezone, stik med Barcelono in Amsterdamom pa poosebljata tudi Johan Cruyff ter njegova filozofija napadalnega ter všečnega nogometa.

Barcelona je v soboto na tekmi s Sevillo, na kateri si je tri točke zagotovila globoko v sodnikovem podaljšku, za tri tedne izgubila Jordija Albo. Poškodoval si je stegensko mišico. Na seznamu poškodovanih sta tudi Isaac Cuenca in Ibrahim Affelay, kapetan Carles Puyol pa se počasi vrača, tako da bo zvečer sedel vsaj na klopi. Pri gostih naj bi 24-letni kapetan Siem De Jong stisnil zobe in odigral srečanje od prve minute.

Na San Siro prihaja Celtic in z njim vred številčna vojska zeleno-belih navijačev. Škotski prvaki so zmerni optimisti, lani jih je v osmini finala nadigral Juventus, a so prepričani, da so se iz teh dvobojev naučili veliko koristnega. "Smo v zahtevni skupini, a nas čakajo prijetne izkušnje. V to sem prepričan," meni Neil Lennon, ki je lani navijače Celtica navdušil s skalpom mogočne Barcelone. Pri Milanu najbolj ceni Maria Balotellija, ki je v polno zadel tudi na sobotni tekmi v Torinu, prav lahko pa se zgodi, da bodo imeli Škoti na zelenici opravka tudi s slovenskim reprezentantom.

Tabor Milana je zaradi poškodb zdesetkan, v ožjem izboru za nastop od prve minute pa se je pojavil tudi Valter Birsa. "Robinho in Birsa. Ne vem še, kdo bo zaigral izza dveh napadalcev (Balotelli in novinec Matri, op. p.), a v igri sta le Robinho in Birsa," je namignil Massimiliano Allegri ter sedmi sili potožil, da lahko računa le na 13 zdravih in pripravljenih igralcev. Ne bo niti Kakaja, ki še čuti posledice napornega srečanja v Torinu. Tam mu je Allegri sprva nameraval nameniti le polčas, a je zaradi poškodbe Riccarda Montoliva ostal na igrišču dlje. "To bo zahtevna tekma, a veseli me, da nam bo pomagalo 50 tisoč navijačev. Moramo osvojiti tri točke, če hočemo napredovati v osmino finala," meni strateg Milana. Za glavnega favorita v skupini, ki jo sestavljajo nekdanji evropski prvaki, je označil Barcelono, rdeče-črni pa naj bi se po njegovem mnenju za drugo mesto potegovali z Ajaxom in Celticom.

Ker je bilo na voljo tako malo prvokategornikov, so se zadnjemu treningu pred tekmo s Celticom pridružili tudi nekateri nadarjeni igralci, med njimi pa je z zvezdniki izkušnje nabiral tudi mladi slovenski reprezentant Žan Benedičič. Tako je bila Slovenija zastopana z dvema nogometašema, kar je velika čast za tako majhno državo, saj je govora o kultnem klubskem velikanu, ki se je na evropski vrh povzpel že sedemkrat. Dvoboj s Celticom bodo preskočili Kaka, El Shaarawy, Abate, Saponara, Niang, Montolivo, De Sciglio, Silvestre, Pazzini ...

Ne spreglejte