Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 5. 2011,
22.21

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Birjukov Dušan Kosič

Sobota, 21. 5. 2011, 22.21

4 leta, 6 mesecev

Birjukov zadovoljen, Kosič vztraja pri filozofiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžalski trener Darko Birjukov je bil po zmagi proti Olimpiji in naslovu podprvaka zadovoljen, a priznal, da je bilo prisotnega nekaj grenkega priokusa, Dušan Kosič pa ostaja pri filozofiji.

Darko Birjukov, trener Domžal: "Mislim, da smo povsem zasluženo zmagali. Igrali smo proti zelo kakovostnemu tekmecu in vedeli smo, kaj nas čaka. Zavedali smo se tudi tega, da ga je v spomladanskem delu sezone doslej premagal le Koper. S spremenjeno postavo smo seLjubljančanom postavili po robu. Marko Kovjenič in Lamin Diallo sta odigrala sploh prve minute v tej sezoni. Vedeli smo, kako se zoperstaviti v tej postavi, kar nam je prineslo tri zadetke. Veseli me predvsem odnos fantov do domžalskega dresa. Štiri so celo lovili krči. Zato je v veselje trenerju trenirati fante trenirati. Naslov prvaka? Seveda po vodstvu Primorja in na koncu zmagi Maribora ostaja nekaj razočaranja. Sploh si nisem mislil, da bo le 2:1 za Maribor, pričakoval sem gladko zmago Maribora, glede na vse težave Primorja. Lepo je bilo slišati, ko je bil Maribor v zaostanku. Potem se je začelo nekaj dogajati v glavi. Ni se izšlo po naših željah. Vendar zavedati se je treba, da so Domžale sedaj na takem nivoju, da se vsi tekmeci osredotočajo na nas. Lepo, da smo prišli do tega nivoja. Domžale so sedaj v vrhu slovenskega nogometa."

Dušan Kosič, trener Olimpije: "Čestitke Domžalam za zasluženo zmago. Kot vedno smo tudi tokrat prišli z namenom igrati nogomet. Prvi polčas je nasprotnik čakal na naše napake in jih skušal kaznovati. To mo je tudi uspevalo, naša igra je bila prepočasna, bili smo premalo samozavestni in delali preveč napak. Domžale so to spretno izkoriščale. Naša filozofija je, da bomo to še naprej počeli, ne glede na kakšno takšno tekmo, ki se nam je sedaj pripetila. Od fantov zahtevam, da si upajo, so pogumni, tokrat pa tega niso pokazali. Domžale so bile bolj čvrste v dvobojih, mi pa jih nismo zdržali. Posledično je to tretja tekma zapored, ko smo v zadnji minuti sodnikovega dodatka v prvem polčasu prejeli zadetek. Kar pa je seveda plod nezbranosti. Imamo igralce, ki so v tem trenutku sposobni narediti zahtevano. Nekateri fantje, ki so tokrat dobili priložnost, je niso izkoristili. Tudi to je pokazatelj, kako bomo šli naprej in kakšne igralce bomo izbirali. "

Ne spreglejte