Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Natisni članek

el clasico Barcelona Real Madrid Zinedine Zidane Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 15. 8. 2017, 16.40

6 let, 7 mesecev

Besni Zidane verjame v pametno odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Zidane Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener Reala Zinedine Zidane še vedno upa, da bodo vodilni možje omilili kazen Cristianu Ronaldu (pet tekem počitka) in bo lahko zaigral na sredini povratni tekmi španskega superpokala. "Odločitev nas je zelo razjezila," je priznal francoski strateg na klopi belega baleta.

Prva tekma na Camp Nouu se je razpletla po željah španskega prvaka, saj je Real zmagal s 3:1 in si pred sredino povratno tekmo v Madridu priigral zelo lepo prednost.

Vseeno ostaja grenak priokus, saj so v 82. minuti izgubili prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je moral zaradi domnevne simulacije prekrška in prejetega drugega rumenega kartona predčasno pod prho. Po tekmi so Portugalca kaznovali s petimi tekmami prepovedi igranja, saj je po prejetem drugem rumenem kartonu malce odrinil glavnega sodnika Ricarda de Burgosa Bengoetxeo.

"Vem, da imajo sodniki težko nalogo"

Ronaldo je v dveh minutah prejel dva rumena kartona. Prvega zaradi slačenja dresa, drugega zaradi simulacije prekrška. | Foto: Reuters Ronaldo je v dveh minutah prejel dva rumena kartona. Prvega zaradi slačenja dresa, drugega zaradi simulacije prekrška. Foto: Reuters

"Komite, pristojen za pritožbe na sodniške odločitve, bo sestankoval v sredo zjutraj. Po tem bomo lahko dokončno govorili o tej zadevi," pravi Zidane, ki se mu niti sanja ne, kako se bo sporna zadeva razpletla.

"Odločitev o petih tekmah prepovedi igranja nas je zelo razjezila. Nisem hotel komentirati dela sodnika, a če malo premislimo, so nam za pet tekem vzeli najboljšega igralca. Vem, da imajo sodniki težko nalogo, in vem, da lahko vsak naredi napako, a pet tekem za zadevo, ki se je zgodila, je res veliko. Povsem normalno je, da smo jezni," je nadaljeval.

Upa, da to ni gonja proti Ronaldu

Ronaldo je pred začetkom sezone dobil poziv španskega sodišča zaradi domnevne utaje davkov. Ali so se enega najboljših nogometašev lotili še v tekmovanjih pod okriljem španske nogometne zveze? "Ne vem. Upam, da ne. Tega ne bom komentiral, a ponavljam, da je pet tekem veliko. Ronaldo želi igrati in po tej kazni je tako kot mi povsem iz sebe," je o sporni izključitvi še povedal Zidane.

To je razlog za Portugalčevo visoko kazen:

Messi pred leti zaradi te poteze ni počival niti ene tekme:

Vse bo jasno v sredo

V sredo dopoldne bo dokončno jasno, ali bo Ronaldo, ki je na prvi tekmi španskega superpokala zaigral kot rezervist in kmalu tudi zadel v polno, lahko zaigral na sredini večerni tekmi ali ne. Malo možnosti je, da bi se kazen v celoti izbrisala, čeprav Real trdi, da portugalski zvezdnik ni simuliral. Lahko bi jo s petih tekem prepovedi igranja znižali na tri ali še manj. 

Povratna tekma španskega superpokala na štadionu Santiago Bernabeu bo v sredo ob 23. uri.

Si je Cristiano Ronaldo zaslužil pet tekem prepovedi igranja?

  • Da.
    54,13 %
    583 glasov
  • Ne.
    45,87 %
    494 glasov
Oddanih 1077 glasov
Ne spreglejte