Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
9.56

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Darko Karapetrović Prva liga Telekom Slovenije NK Celje

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 9.56

3 leta, 10 mesecev

Besnemu Aćimoviću "počil film": Naj si pristojni organi ogledajo posnetek tekme (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljenec navijačev Olimpije Milenko Aćimović je konec srečanja s Celjem, ki se je v Stožicah končal v prid gostov, dočakal na tribunah. Sodnik ga je izključil, Aćimović mu je zameril marsikaj.

Ljubljančani so po izpadu iz pokala navijačem, ki se z izjemo pripadnikov skupine Green Dragons počasi vračajo v Stožice, priredili novo neprijetno presenečenje. Z zmago nad Celjani bi se utrdili na drugem mestu in branilcem naslova iz Maribora ušli za tri točke, na koncu pa so morali priznati premoč izbrancem Simona Rožmana, najmlajšega trenerja v Prvi ligi Telekom Slovenije, in izgubili z 1:3. Tako je po Mariboru prednost domačega igrišča v 16. krogu "pozabila" izkoristiti tudi Olimpija, kar v zadnjem času v slovenskem klubskem nogometu ni pogost pojav. Po tekmi je bilo veliko govora o sojenju. Zeleno-beli so bili začudeni, s kakšno lahkoto je mariborski sodnik Slavko Vinčić dodeljeval rumene kartone. Nogometaši Olimpije so jih zgolj v uvodnih 35 minutah prejeli šest, kar je zelo nenavadno število za prvi polčas, najbolj pa so zamerili delivcu pravice, da pri zaostanku z 1:2 ni pokazal na belo točko, ko je v kazenskem prostoru Celjanov padel na tla Miran Burgič in skupaj s soigralci protestiral, da je bil nad njim storjen prekršek.

Aćimović ne želi iskati izgovorov pri sodnikih

Takrat je "počil film" športnemu direktorju Milenku Aćimoviću, ki je imel sodniku marsikaj pikrega povedati že prej. Vinčić mu je pokazal pot na tribune, nekdanji kapetan slovenske reprezentance pa po tekmi ni želel prilivati olja na ogenj: "V dobrobit slovenskega klubskega nogometa naj si pristojni organi ogledajo posnetek tekme in temu primerno ustvarijo svoje mnenje. V tem trenutku ne želim iskati izgovorov za poraz v delivcih pravice, a dejstvo je, da se ob videnem kriteriju nismo najbolje znašli," je zaupal 37-letni Ljubljančan, ki mu je bilo žal, da Olimpija ni izkoristila priložnosti, ko bi se lahko vodilnim Domžalam (ob tekmi manj, saj še ni odigrala domačega večnega derbija) približala na šest točk zaostanka, hkrati pa na lestvici ušla Mariborčanom in Celjanom.

Če je bil Aćimović nezadovoljen s kriterijem sojenja, pa ga je v boljšo razpoloženje kljub rezultatskemu neuspehu spravil pristop nogometašev v zeleno-belih dresih. "V prvi vrsti bi želel čestitati fantom za izjemni željo in borbenost. Tako se bojuje za klubski dres, vendar nam je tokrat sreča obrnila hrbet. Tekma se je začela po naših željah, imeli smo nekaj lepih priložnosti za dosego zadetka, a bili v samih zaključkih neučinkoviti," je podobno kot trener Maribora po bolečem petkovem porazu z Domžalami omenil boginjo Fortune, ki v nedeljo ni bila zaveznica Olimpije. Poleg sreče pa sta imela prste vmes še kakovost razpoloženih celjskih nogometašev ter neučinkovitost gostiteljev pred vrati. "Olimpija je tekmo izgubila zaradi svoje neučinkovitosti. Čestitam fantom za povsem drugačen pristop v primerjavi s torkovim pokalnim obračunom z Domžalami. Igrali so srčno, borbeno in z veliko želje. Zakaj se v nogometu in športu na splošno včasih dogajajo čudne reči, je težko razumeti. A dejstvo je, da pride obdobje, ko ti stvari preprosto ne tečejo, kot bi si sam najbolj želel," je svoj pogled podal trener Darko Karapetrović, ki je v enem tednu doživel še drugo hladno prho.

Karapetrović: Poraz s Celjani ne pomeni konec sveta

Zmaji so po izpadu iz pokala, kjer so zapravili imenitno priložnost za preboj v polfinale, vse moči usmerili v prvenstvo. Trener Darko Karapetrović je mali derbi kroga s Celjem oklical za obračun, ki bo razkril, kakšen je značaj njegovih nogometašev. Čeprav so izgubili bitko, pa imajo v očeh Aćimovića še veliko možnosti. Športni direktor ne vidi pravega razloga za nervozo, ampak ostaja zadovoljen, saj ekipa razen slabše odigrane povratne četrtfinalne pokalne tekme z Domžalami igra na zadovoljivi ravni in osvaja točke. "Moramo ostati zbrani in ne smemo dovoliti, da bi nas zunanji dejavniki destabilizirali. Tudi sam sem v profesionalni karieri nogometaša izkusil obdobja, ko mi ni šlo vse po načrtih. Takrat se ponavadi pokaže pravi značaj moštva. Osebno verjamem, da ga moštvo Olimpije ima. Zgodil se je pač poraz in gremo dalje. V soboto je že nova tekma, ki je obenem nova priložnost za dokazovanje," je opozoril nogometaše Olimpije, ki imajo razlog, da mu prisluhnejo, saj ima ogromno bogatih izkušenj. Ljubljanski klub, ki v tej sezoni meri na vrh, se bo prihodnji konec tedna mudil na Ptuju, kjer bo gostoval pri neugodnem Zavrču. To bo še en spopad z ekipo iz zgornje polovice razpredelnice. "Ne smemo se vesti, kot da poraz s Celjani pomeni konec sveta. Kje pa, čakajo nas še štiri sila pomembne tekme, ki nas lahko vrnejo tja, kjer si želimo biti po koncu jesenskega dela – tik pod vrhom. Čeprav imamo številne težave s poškodbami, se ne bomo vdali. Skozi podrobnejšo analizo bomo skušali odpraviti napake do naslednjega obračuna na Ptuju, kjer nobenemu moštvu ni lahko priti do točk," je načrt razkril trener Karapetrović.

Ne spreglejte