Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
10.29

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 Bundesliga RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Sreda, 12. 6. 2024, 10.29

1 teden, 1 dan

Benjamin Šeško tudi uradno podaljšal sodelovanje z Leipzigom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je tudi uradno podaljšal sodelovanje z Leipzigom. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je tudi uradno podaljšal sodelovanje z Leipzigom.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni zvezdnik Benjamin Šeško ostaja v Leipzigu. Nemški klub je na spletni stani danes potrdil, da je Šeško podaljšal sodelovanje do leta 2029.

Benjamin Šeško
Sportal Benjamin Šeško ostaja pri RB Leipzig

Potem ko je že v torek nemški del medijske hiše Sky poročal, da se je Šeško odločil za podaljšanje sodelovanja, je zdaj novico potrdil tudi klub. Po novem bo Šeško ostal v saškem klubu še eno sezono dlje, do leta 2029.

"Imel sem odlično prvo leto v Leipzigu, zelo sem vesel, da sem tukaj. Moštvo, klub, mesto, navijači – celoten paket je preprosto odličen. Zgodnje podaljšanje sodelovanja je bilo zame logičen korak," je za spletno stran kluba dejal Šeško in dodal:

"V prvi polovici sezone nisem igral in zadeval toliko, kot bi si želel, a je bil tudi ta del zelo pomemben za moj razvoj. Čutil sem zaupanje kluba, to pa je bilo ključno za razvoj mojega celotnega potenciala. V drugi polovici sezone sem se oddolžil z zadetki."

Mladi slovenski zvezdnik se je ozrl tudi na prihodnost v tej sredini: "Imamo ekipo z velikim potencialom, mešanico mladosti in izkušenj. Res se veselim naslednjih korakov, že zdaj smo dosegli veliko, pokazali smo zelo dobro igro. A dosežemo lahko še veliko več in to bo naš cilj."

"Benjamin Šeško je prišel v Leipzig pred enim letom kot velik talent in se je pri nas razvil. Še posebej v drugi polovici sezone je pokazal, kako pomemben del moštva je. Enajst golov v tem delu, sedem na zaporednih tekmah. To je izjemno, je eden najboljših napadalcev v bundesligi, pa je star komaj 21 let,"je dejal športni direktor Rouven Schröder.

Enaindvajsetletnik iz Radeč je v pretekli sezoni na 31 ligaških tekmah dosegel 14 golov, skupaj pa na 42 tekmah 18 v le 2057 minutah na igrišču. V bundesligi je trenutno v nizu sedmih zaporednih tekem z doseženim zadetkom, ob koncu sezone pa je blestel z 11 goli in dvema podajama na zadnjih 16 tekmah.

Ogromno govoric

Okoli Šeška že nekaj časa krožijo govorice o morebitnem prestopu bodisi na Otok bodisi v prestolnico mode k Milanu. Najvztrajnejši je bil po pisanju angleških medijev v zadnjih tednih predvsem Arsenal. Tudi številni drugi klubi so bili pred koncem junija pripravljeni plačati odkupno klavzulo v višini 65 milijonov evrov.

Po informacijah Skya bo Leipzig z novo pogodbo to klavzulo črtal, se dogovoril o novi, tako da obstaja dogovor, da klub Šeška ob morebitnih ponudbah iz tujine ne bo oviral.

Šeško je z reprezentančnimi soigralci že odpotoval v Nemčijo. | Foto: www.alesfevzer.com Šeško je z reprezentančnimi soigralci že odpotoval v Nemčijo. Foto: www.alesfevzer.com

Njegov agent Elvis Bašanović je za slovenski športni časnik Ekipa SN potrdil, da so želeli odločitev o prihodnosti mladega napadalca sprejeti še pred odhodom v Nemčijo na EP.

Mladi slovenski as je kariero sicer začel v mladinskih vrstah Domžal, od koder se je preselil k Salzburgu za približno 2,5 milijona evrov. Kot posojeni nogometaš Salzburga je igral še za Liefering v drugi ligi in nato nadaljeval razvoj pri klubu s Solnograškega. K Leipzigu je prestopil pred preteklo sezono za 24 milijonov evrov. V članski karieri je do zdaj na 185 tekmah dosegel 69 golov in prispeval še 19 asistenc.

Visokorasli in hitri napadalec je do zdaj dres s slovenskim grbom oblekel 29-krat in dosegel 11 golov. Selektor Matjaž Kek ga je pričakovano uvrstil na seznam 26 igralcev, ki bodo Slovenijo zastopali na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tam bo Šeško eden ključnih igralcev reprezentance ob njenem drugem nastopu na EP (2000).

Slovenija bo prvo tekmo v Stuttgartu odigrala v nedeljo, tekmica pa bo Danska. Nato sledita še tekmi s Srbijo 20. in Anglijo 25. julija v Münchnu oziroma Kölnu.

Preberite še:

Cristiano Ronaldo
Sportal Slovenija že pred začetkom Eura povsem zadnja
slovenska nogometna reprezentanca Slovenija : Bolgarija Benjamin Šeško Andraž Šporar
Sportal Slovenija na Euro z remijem, zgodovinska zmaga Hrvaške, Srbi in Danci navdušili
Erling Haaland
Sportal Najdražji na svetu, a podoživlja dolgoletne muke Jana Oblaka
Ne spreglejte