Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
12.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

zimski prestopni rok Barcelona Yerry Mina

Četrtek, 11. 1. 2018, 12.30

6 let, 3 mesece

Kolumbijec Yerry Mina

Barcelona pripeljala še eno zimsko okrepitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Katalonski nogometni velikan Barcelona je po Brazilcu Philippu Coutinhu v svoje vrste pripeljal še enega Južnoameričana. Iz Palmeirasa se je na Camp Nou preselil mladi kolumbijski branilec Yerry Mina, za katerega je Barcelona odštela 11,8 milijona evrov.

Po Philippu Coutinhu, ki je nedavno okrepil Barcelono in poskrbel za drugi najdražji prestop v zgodovini nogometa, saj je postal Liverpool bogatejši za 120 milijonov evrov (z bonusi se lahko njegov zaslužek povzpne na 160 milijonov evrov), je vodilni klub španskega prvenstva predstavil še eno okrepitev. Tokrat je poskrbel za prihod 23-letnega branilca Yerryja Mine, ki je sklenil pogodbo z Barcelono do konca sezone 2022/23. S tem so se namigovanja, da bi lahko Argentinec Javier Mascherano med zimskim prestopnim rokom pospravil kovčke in sprejel ponudbo kitajskega kluba Hebei China Fortune, še razširila.

Katalonski klub je brazilskemu Palmeirasu za nakup visokega branilca, ki v višino meri 195 cm, odštel 11,8 milijonov evrov. Kolumbijski reprezentant je za izbrano vrsto zbral devet nastopov, prestop v Barcelono pa predstavlja vrhunec njegove kariere, ki se je začela v rojstnem mestu Guachene.

Kako je Barcelona izrazila dobrodošlico mlademu Kolumbijcu:

Nogometno kariero je začel kot zvezni igralec, pri 19 letih pa se je preselil v obrambo. Odličen vtis je pustil v Argentini pri Independienteju iz Santa Feja, nato pa se je predlani odločil za nadaljevanje kariere v Braziliji. Nosil je dres Palmeirasa, zanj odigral 49 tekem in dosegel devet zadetkov.

Pri Barceloni, ki je v tej sezoni v domačem prvenstvu še neporažena, znaša njegova odkupna klavzula 100 milijonov evrov. Katalonski klub bo danes na povratni tekmi osmine finala španskega pokalnega tekmovanja skušal izločiti Celto. Prva tekma v Vigu se je končala brez zmagovalca (1:1).

Ne spreglejte