Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2022,
8.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

AC Milan prvaki navijači Manchester City Pep Guardiola italijansko prvenstvo angleško prvenstvo Premier League serie A

Torek, 24. 5. 2022, 8.30

1 leto, 11 mesecev

Slavje v Milanu in Manchestru

Bakle in ognjemet, Guardiola plesal in kadil cigaro #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

AC Milan in Manchester City sta v zadnjem krogu sezone osvojila italijanski oziroma angleški naslov prvaka. In morda je bilo zato slavje še toliko večje. V Milanu so nanj čakali 11 let, v Manchestru ga lani zaradi pandemije niso mogli proslaviti. Gorele so bakle, nebo je razsvetlil ognjemet, Guardiola si je prižgal cigaro ...

AC Milan
Sportal Milan suvereno do 19. naslova italijanskega prvaka

Slavje v Milanu | Foto: Reuters Slavje v Milanu Foto: Reuters "Po dolgih 11 letih se lahko znova veselimo," je dejal eden od navijačev AC Milana, ki so v ponedeljek dolgo v noč skupaj z nogometaši praznovali na trgu pred katedralo. Ta je bil že od popoldanskih ur nabito poln. AC Milan je namreč prvič po letu 2011 osvojil serie A, in to, kar je za njih še slajše, v boju z mestnim tekmecem Interjem. Ko so zvečer na Piazza del Duomo prišli še nogometaši in trenerji, so mesto osvetlili bakle in ognjemet. Scudetto so proslavili v slogu.

Rdeče bakle so zagorele, ko so pozno zvečer na osrednji trg v Milanu prišli tudi nogometaši. | Foto: Reuters Rdeče bakle so zagorele, ko so pozno zvečer na osrednji trg v Milanu prišli tudi nogometaši. Foto: Reuters

Manchester City
Sportal Manchester City je prvak v Angliji!

Pep Guardiola | Foto: Reuters Pep Guardiola Foto: Reuters Do zadnjega kroga, pravzaprav do zadnjih minut sezone, so se za naslov državnega prvaka borili tudi nogometaši Manchestra Cityja. Zaostajali so proti Aston Villi, a jo na koncu premagali s 3:2 in sanj Liverpoola o četvorčku lovorik je bilo konec. In morda je bila tudi zato množica na njihovi šampionski paradi na mestnih ulicah toliko številčnejša in glasnejša. Duška si je dal tudi trener Pep Guardiola, ki je na oder prišel kar s cigaro. Tako kot Carlo Ancelotti pred nekaj tedni ob slavju Real Madrida v španski ligi. 

Manchester Guardiola | Foto: Reuters Foto: Reuters Guardiola je množico nagovoril z besedami: "To je najtežja liga. V šestih letih smo osvojili štiri lovorike, zato nasmešek na obrazu. To je najboljša nagrada." Pod njim je bilo namreč več deset tisoč navijačev. Gorele so modre bakle. Zaradi pandemije lani naslova niso mogli proslaviti. "Nocoj bomo plesali. Jaz sem najboljši plesalec v trenerskem štabu. Plesali bomo," se je smejalo 51-letnemu trenerju.

Real Madrid prvak slavje
Sportal Kakšni posnetki iz Madrida: na ulicah 150.000 ljudi #video
Ne spreglejte