Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 12. 2019,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Carlo Ancelotti Everton Mikel Arteta Arsenal

Petek, 20. 12. 2019, 15.42

4 leta, 4 mesece

Mikel Arteta se je vrnil v London, na Carla Ancelottija v Liverpoolu še čakamo

Arsenal je potrdil novega trenerja. Na kaj še čakajo v Liverpoolu?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Mikel Arteta | Mikel Arteta, še en Španec, je drugi trener Arsenala, ki bo skušal zapolniti vrzel po odhodu legendarnega Arsena Wengerja, ki je v Londonu prebil kar 22 let. | Foto Reuters

Mikel Arteta, še en Španec, je drugi trener Arsenala, ki bo skušal zapolniti vrzel po odhodu legendarnega Arsena Wengerja, ki je v Londonu prebil kar 22 let.

Foto: Reuters

Mikel Arteta je novi trener Arsenala. Zdaj je to, da se dozdajšnji pomočnik Josepa Guardiole pri Manchester Cityju seli v London, tudi uradno. Na potrditev prihoda Carla Ancelottija na klop Evertona iz Liverpoola še čakamo, a jo morda dočakamo še danes.

Mikel Arteta
Sportal Vse kaže, da je Arsenal pri Guardioli našel novega trenerja

Španec Mikel Arteta je z Arsenalom podpisal pogodbo za tri leta in pol in nasledil rojaka Unaia Emeryja, ki je brez službe v Londonu ostal novembra lani.

Arteta tako zapušča Manchester in se vrača v London, kjer je kot nogometaš že bil in v petih letih z Arsenalom osvojil dva pokala FA.

Uradna potrditev Arsenala:

Arteta je v Manchester City odšel takoj po koncu igralske kariere, ki jo je končal prav pri Arsenalu, in se leta 2016 skupaj s Josepom Guardiolo pridružil trenerskemu kadru Manchester Cityja.

Tam je pokazal velik trenerski potencial in naj bi bil eden glavnih trenerskih umov v strokovnem štabu slovitega Španca na klopi Cityja. Prav to naj bi bil eden njegovih glavnih argumentov, s katerimi je prepričal svoje nove delodajalce.

Španec se vrača v Arsenal, s katerim je med letoma 2011 in 2016 osvojil dve lovoriki. | Foto: Reuters Španec se vrača v Arsenal, s katerim je med letoma 2011 in 2016 osvojil dve lovoriki. Foto: Reuters

Lastniki so mu takoj dali vedeti: Pomembne so lovorike!

"Vsi vemo, da nas čaka še ogromno dela, a sem prepričan, da ga bomo opravili. Moramo biti konkurenčni in osvajati lovorike. To sta mi jasno povedala tudi lastnika Stan in Josh Kroenke. S tem se seveda povsem strinjam. Sem realist in vem, da do uspeha ne bomo prišli čez noč, a sem optimist. V tej ekipi je veliko sijajnih nogometašev, za njimi pa prihaja kopica mladih iz nogometne šole Arsenala," je ob prvem nastopu v vlogi trenerja Arsenala povedal Španec, ki bo pri 37 letih debitiral v samostojni trenerski vlogi.

To se ne bo zgodilo v soboto, ko se bo Arsenal v angleški premier ligi pomeril s še enim nekdanjim klubom Artete, Evertonom, ampak dan za tem.

V Liverpoolu bo moštvo vodil zdajšnji začasni trener Arsenala, ki je trenutno šele na desetem mestu prvenstvene lestvice, Frederik Ljungberg.

Mikel Arteta
Sportal Vroč trenerski stolček Arsenala naj bi zasedel pomočnik Pepa Guardiole

Na potrditev prihoda Carla Ancelottija na klop Evertona, ki naj bi se zagotovo zgodila, še čakamo. | Foto: Reuters Na potrditev prihoda Carla Ancelottija na klop Evertona, ki naj bi se zagotovo zgodila, še čakamo. Foto: Reuters

Kdaj se bo bel dim pokadil z Goodison Parka?

Zanimivo, Arsenal se bo pomeril proti klubu, ki je pred kratkim prav tako ostal brez trenerja, Evertonom, ki je na lestvici angleškega prvenstva še šest mest nižje, na 16. mestu.

Everton naj bi bil že praktično dogovorjen s slovitim Italijanom Carlom Ancelottijem, ki je prejšnji teden ostal brez službe pri Napoliju, a za zdaj na Goodison Parku prihoda nekdanjega trenerja Milana, Juventusa, Real Madrida, Chelseaja in Bayerna Münchna, ki se lahko pohvali s tremi naslovi evropskega prvaka, še niso potrdili.

Proti Arsenalu bo Liverpoolčane vodil Duncan Ferguson.

Carlo Ancelotti
Sportal Včerajšnja udarna novica iz Liverpoola (še) ni povsem resnična.
Carlo Ancelotti
Sportal Kot strela z jasnega. Sloviti Italijan pristal v Liverpoolu.
Ne spreglejte