Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 12. 2019,
20.50

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,16

Natisni članek

Carlo Ancelotti Everton

Ponedeljek, 16. 12. 2019, 20.50

4 leta, 4 mesece

Carlo Ancelotti na klopi Evertona

Kot strela z jasnega. Sloviti Italijan pristal v Liverpoolu.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,16
Carlo Ancelotti | Carlo Ancelotti se vrača na Otok. Postal je trener Evertona. | Foto Reuters

Carlo Ancelotti se vrača na Otok. Postal je trener Evertona.

Foto: Reuters

Le nekaj dni za tem, ko so ga odslovili pri Napoliju, ima sloviti italijanski nogometni strateg že novo službo. Kot strela z jasnega je udarilo, da je postal nov trener angleškega Evertona iz Liverpoola.

 

Novica sicer še ni uradno potrjena, a ker o njej poroča vedno dobro obveščeni Skysports, ki je o tem, da je Carlo Ancelotti prišel na pogovore v Liverpool, pisal že danes dopoldne, je pričakovano, da se bo kmalu zgodilo tudi to.

Everton novega trenerja išče, odkar je pred desetimi dnevi odpustil Marca Silvo po porazu na liverpoolskem derbiju z 2:5. Od takrat vlogo začasnega trenerja opravlja Duncan Ferguson, ki naj bi v tej vlogi Everton vodil tudi na sredini tekmi angleškega ligaškega pokala proti Leicester Cityju, potem pa naj bi vajeti v svoje roke dokončno vzel sloviti 60-letni Italijan, ki velja za enega od najboljših evropskih trenerjev zadnjega desetletja.

Ancelotti, ki bi ga lahko kdaj srečali tudi na slovenski obali, saj rad dopustuje v Piranu, je trikrat osvojil ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Real Madridom, lovorike pa je osvajal tudi v Italiji, kjer je ob Napoliju treniral še Juventus, v Angliji, kjer je bil prvak s Chelseajem, v Franciji, kjer je bil uspešen s PSG, z Realom seveda v Španiji in tudi v Nemčiji, kjer je sedel na klopi tamkajšnjega velikana Bayerna Münchna.

Izkušeni Italijan se je vrnil na Otok, kjer je vodil že Chelsea in ga popeljal do naslova angleškega prvaka leta 2010. | Foto: Izkušeni Italijan se je vrnil na Otok, kjer je vodil že Chelsea in ga popeljal do naslova angleškega prvaka leta 2010.

Brez službe je bil manj kot teden

Ancelotti je brezposeln od prejšnjega tedna, ko so ga odslovili pri Napoliju, na klopi katerega je sedel od julija lani in ga je popeljal do drugega mesta v italijanskem prvenstvu v prejšnji sezoni. V Neaplju ga je nasledil njegov nekdanji varovanec iz uspešnih časov pri Milanu, Gennaro Gattuso.

Everton je trenutno na katastrofalnem 16. mestu elitne angleške premier lige, v Evropi pa v tej sezoni ne igra. Ancelotti bi lahko na njegovi klopi debitiral v soboto, ko bo Everton doma gostil še enega velikana v krizi, londonski Arsenal.

Zanimivo, tudi ta po odhodu Unaija Emeryja išče novega trenerja. Trenutno naj bi imel največ možnosti, da bi se usedel na trenerski stolček na štadionu Emirates v Londonu Španec Mikel Arteta.

Gennaro Gattuso
Sportal Napoli že ima novega trenerja
Ancelotti
Sportal Šok v Italiji: Ancelotti po visoki zmagi pri Napoliju ostal brez službe
Ne spreglejte