Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2019,
10.15

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Natisni članek

liga prvakov Napoli Carlo Ancelotti

Sreda, 11. 12. 2019, 10.15

4 leta, 4 mesece

Zanimanje za Carla Ancelottija na Otoku

Šok v Italiji: Ancelotti po visoki zmagi pri Napoliju ostal brez službe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99
Ancelotti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je pozno sinoči odpustil trenerja Carla Ancelottija, potem ko je neapeljski klub prišel do prve zmage na zadnjih desetih tekmah. Napoli je doma v ligi prvakov s 4:0 premagal Genk in se prebil med šestnajst najboljših ekip v Evropi, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi Ancelotti obdržal službo. Za Italijana se resno zanimata angleška prvoligaša Arsenal in Everton, Napoli pa bi lahko v kratkem prevzel nekdanji italijanski reprezentant Gennaro Gattuso. 

Neapeljski klub je odločitev objavil nekaj ur po zmagi v ligi prvakov, s katero je Napoli končal črn niz devetih zaporednih tekem brez zmage v različnih tekmovanjih. S 4:0 je doma premagal belgijskega prvaka Genk, kar tri zadetke pa je prispeval Poljak Arkadiusz Milik.

"Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka," je klub na kratko sporočil prek Twitterja.

Ancelotti je že v ponedeljek pred torkovo tekmo lige prvakov sporočil novinarjem, da ima "trener kovčke vedno pripravljene", tako da so se pojavila ugibanja, ali bo 60-letni trener odstopil, kar je sam ostro zanikal: "Odstop? Še nikoli v karieri nisem odstopil in tudi tokrat ne bom. O moji prihodnosti pri Napoliju bo odločalo klubsko vodstvo."

Počilo je 2. novembra v Rimu

Aurelio De Laurentiis (levo) je lani v Neapelj pripeljal enega najbolj trofejnih trenerjev na svetu. | Foto: Reuters Aurelio De Laurentiis (levo) je lani v Neapelj pripeljal enega najbolj trofejnih trenerjev na svetu. Foto: Reuters Odnosi s klubskim vodstvom so se začeli krhati 2. novembra po porazu proti Romi (1:2 v Rimu), ko je predsednik Aurelio De Laurentiis naročil igralcem, naj se zaradi napornega tedna odpravijo v karanteno. Ancelotti v javnosti ni skrival nezadovoljstva s to odločitvijo. Dejal je, da je proti temu, možnost odhoda v karanteno so zavrnili tudi igralci.

Predsednik je ponorel, celotno prvo moštvo je bilo kaznovano z odvzemom četrtine mesečne plače, a tudi to ni pomagalo do boljših rezultatov. Napoli je kar devet tekem zapored ostal brez zmage, zaostanek za vodilnim Interjem pa v serie A znaša že 17 točk!

Ligo prvakov osvojil kar trikrat. Odhaja na Otok?

Za Ancelottija se zanimata angleškega kluba Arsenal in Everton. | Foto: Reuters Za Ancelottija se zanimata angleškega kluba Arsenal in Everton. Foto: Reuters Ancelotti, ki je kot trener trikrat osvojil ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Real Madridom, je julija lani na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija. Lani je Napoli popeljal do drugega mesta v serie A, med 16 najboljših moštev v LP pa se lani v boju s poznejšim zmagovalcem Liverpoolom niso prebili zaradi slabše gol-razlike. Ancelotti je kot trener osvajal državne naslove v Italiji, Angliji, Franciji, Španiji in Nemčiji.

Prvi favorit za naslednika Ancelottija je nekdanji trener Milana Gennaro Gattuso. Za Ancelottija se po poročanju številnih otoških medijev najbolj zanimata Arsenal in Everton.

Jürgen Klopp
Sportal Evropski troboj: Klopp trepeta, Italijan že pripravil kovčke
Ne spreglejte