Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
0.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arjen Robben

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 0.24

6 let, 6 mesecev

Arjen Robben priznal: Odigral sem prekršek (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Mehike so v dvoboju osmine finala v Fortalezi dolgo držali vodstvo in ugoden rezultat, nato pa so Nizozemci pripravili preobrat in končali njihovo pot v Braziliji.

Mehičane je na začetku drugega polčasa z izjemnim zadetkom v vodstvo popeljal Giovani dos Santos, a njihova sicer čvrsta zadnja linija je zdržala pritisk le do 88. minute, ko je izenačil Wesley Sneijder, že v četrti minuti sodnikovega dodatka pa je brazilsko avanturo za Mehičane končal še strel z bele točke, ki ga je v zadetek pretopil rezervist Klaas-Jan Huntelaar. Aktualni svetovni podprvaki so se tako po izjemen preobratu v izdihljajih tekme uvrstili med osem najboljših na tem svetovnem prvenstvu.

Selektor mehiške reprezentance Miguel Herrera je bil po izpadu vse prej kot zadovoljen s sojenjem portugalskega sodnika Pedra Proence, ki je po mnenju Mehičana čisto simuliranje Arjena Robbna v kazenskem prostoru nagradil z enajstmetrovko in tako odločil o zmagovalcu obračuna. "Glavni razlog za naš izpad je slabo sojenje. Proenca ni imel svojega dne, kar nas je stalo napredovanje. Prvi gol smo si zakuhali sami, a enajstmetrovka je bila naravnost smešna," je po obračunu buhtela jeza iz izredno čustvenega mehiškega strokovnjaka.

"Robben, mojster simuliranja, je kar trikrat poskušal prelisičiti sodnika in nazadnje mu je le uspelo. Dvakrat ni piskal ničesar, a če ni prekršek, bi prevarantu moral pokazati rumeni karton, morda celo dva, in ga poslati z igrišča. A Proenca je bil z mislimi drugje in pogorel na celi črti. Nimamo kaj, na tem prvenstvu smo odigrali štiri tekme, kar na treh so sodniki delali napake nam v škodo. Je to naključje? Ne vem, a najmanj, kar pričakujem od sodniške komisije, je to, da si pogleda posnetke in nesposobne sodnike pošlje domov," je še zabrusil jezni Herrera, ki se sprašuje, zakaj Fifa na SP sploh pripelje sodnike iz Afrike in Azije, če potem Evropejcem sodijo evropski sodniki.

Po tekmi se je oglasil tudi nogometaš münchenskega Bayerna Arjen Robben, ki meni, da je bila enajstmetrovka čista kot solza, obenem pa se opravičuje za dogodek v prvem delu, ko je res prehitro padel. "Če sem pošten, se moram najprej opravičiti. V eni situaciji v prvem polčasu sem res malce odigral prekršek. Včasih res dobiš udarec, a tokrat ni bilo tako. Tega ne bi smel storiti, na to nisem ponosen," je čudno pogovor s sedmo silo začel Robben, ki pa je nadaljeval v zanj bolj značilnem slogu, v slogu, s katerim se nikakor ne bo priljubil mehiškim navijačem.

"V prvem polčasu so me Mehičani v kazenskem prostoru podrli še enkrat, a takrat resnično. Če to ni bil prekršek za najstrožjo kazen, ne vem, kaj sploh je. Sodnik ni piskal ničesar. Tudi prekršek Rafaela Marqueza na koncu tekme je bil čisti prekršek, k sreči je portugalski sodnik vse skupaj le videl in se pravilno odločil," je obrnil ploščo 30-letni nogometaš, ki po prekršku ni tudi sam odločil tekme. Strel z bele točke je prepustil rezervistu Huntelaarju. "Ponavadi sem samozavesten pri izvajanju enajstmetrovk, a tokrat sem bil sam tisti, nad katerim je bil storjen prekršek. Vedel sem, da bo Huntelaar zadevo spremenil v zadetek, in imel sem prav. Na koncu sem skoraj zajokal od močnih čustev. Vsi vemo, zakaj smo tukaj, hočemo iti do konca."

Enajstmetrovka ali ne: Robben pravi da, Hererra ne. Presodite sami …

Ne spreglejte