Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2019,
18.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Arjen Robben upokojitev

Četrtek, 4. 7. 2019, 18.30

4 leta, 9 mesecev

arjen robben končal kariero

Nizozemska legenda držala besedo: najtežja odločitev v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Arjen Robben | Arjen Robben je tudi uradno zaključil kariero. | Foto Reuters

Arjen Robben je tudi uradno zaključil kariero.

Foto: Reuters

Nogometne čevlje je pri 35 letih obesil na klin eden najbolj prepoznavnih obrazov bavarskega nogometnega velikana iz Münchna Arjen Robben. Nizozemec je odločitev o koncu tekmovalne poti posredoval javnosti v današnjem osebnem sporočilu. Robben je desetletje preživel v vrstah nemških prvakov.

Lionel Messi
Sportal Resnica o reprezentančni agoniji Lionela Messija

Veteran se je odločil, da po poteku pogodbe, veljavnost te se je končala 30. junija, ne bo podaljševal svojega statusa v vrstah Bayerna, prav tako pa se ni odločil za kakšen drug igralski izziv.

Z nemškimi prvaki je osvojil kup lovorik, skupno pa je v majici Bayerna Münchna zbral 201 nastop in dal 99 golov.

"Seveda gre za drzno potezo, o kateri se ne odločiš čez noč. O tem sem razmišljal dolgo. A zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. S tem, ko sem javno povedal, da bo to moja zadnja sezona pri Bayernu, mi je z ramen padla skala," je ob začetku zadnje sezone v bavarskem velikanu napovedal nizozemski zvezdnik. Besedo je držal in se ni premislil.

"Brez dvoma je bila to najtežja odločitev, ki sem jo sprejel v svoji karieri. Zahvala družini za veliko podporo, razumevanje in ljubezen. Zdaj je čas za novo poglavje, veselim se več časa, ki ga bom lahko preživel s svojo ženo in otroki," je 35-letnik povedal ob upokojitvi.

Številni naslovi, z Bayernom tudi na evropskem prestolu

Robben je naslove prvaka osvajal na Nizozemskem s PSV, v Angliji s Chelseajem in v Španiji z Realom Madridom, v bundesligi pa je z Bayernom zbral kar osem prvenstvenih zvezdic in pet pokalov.

Z Bayernom se je leta 2013 veselil tudi lovorike v evropski ligi prvakov, najelitnejšem nogometnem klubskem prvenstvu na svetu. Zadnji ligaški gol je zabil 18. maja na tekmi s Frankfurtom (5:1), ko je Bayern vpisal svojo še 28. zvezdico.

Največji uspeh z Nizozemsko je vknjižil leta 2010, ko so postali svetovni podprvaki. | Foto: Reuters Največji uspeh z Nizozemsko je vknjižil leta 2010, ko so postali svetovni podprvaki. Foto: Reuters

Za tulipane je zbral 96 nastopov ter v reprezentančnem dresu zabil 37 golov, a naslova svetovnega prvaka ni osvojil. Leta 2010 je na svetovnem prvenstvu Nizozemska v finalu mundiala izgubila proti Španiji, leta 2014 pa so bili nogometaši v oranžnem tretji, ko so ugnali Brazilijo.

Preberite še:

Luka Elsner
Sportal Luka Elsner je v Franciji že pljunil v roke

 

Ne spreglejte