Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2019,
13.19

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Arjen Robben Franck Ribery Bayern München

Nedelja, 5. 5. 2019, 13.19

4 leta, 11 mesecev

odhajata

Uradno: Bayern v novo sezono brez dvojca Ribery-Robben

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Bayern | Bavarski klub tudi uradno potrdil, da Francoz poleti ne bo podaljšal pogodbe, Nizozemec pa se je že pred odločil, da odhaja. | Foto Reuters

Bavarski klub tudi uradno potrdil, da Francoz poleti ne bo podaljšal pogodbe, Nizozemec pa se je že pred odločil, da odhaja.

Foto: Reuters

Čeprav je bilo neuradno že dolgo jasno, da bo nemški prvak Bayern poleti po dolgih letih ostal brez nekoč nepogrešljive naveze Franck Ribery - Arjen Robben, pa je danes bavarski klub tudi uradno potrdil, da Francoz poleti ne bo podaljšal pogodbe. Nizozemec se je že prej odločil, da bo po tej sezoni odšel iz Münchna.

Franck Ribery je za spletno stran kluba pojasnil, da še ne ve, kaj bo počel v naslednji sezoni, a si želi ostati povezan z nogometom. "Nimam še načrtov za naprej. Ne vem, kaj in kje bom počel, upam pa, da bom še igral nogomet," je sporočil 36-leni Francoz.

Bayern poleti z njim ne bo obnovil pogodbe, kar pomeni, da se bo med navijači izjemno priljubljeni Francoz po 12 letih zvestobe in več kot 20 osvojenih lovorikah poslovil. Pristaši bavarskega kluba bodo tako imeli le še nekaj tekem priložnost hkrati na delu videti oba velika zvezdnika, znana tudi pod vzdevkom Robbery, saj je Robben že konec lanskega leta dejal, da po desetih letih pri Bayernu odhaja.

"Slovo bo težko, a ne smemo pozabiti, kaj smo dosegli"

Zaradi poškodb enega ali drugega ali pa obeh sta sicer v zadnjih sezonah redko igrala v nekoč za tekmece izjemno nevarni navezi; a prav v soboto, ko je Bayern v boju za naslov dosegel pomembno zmago proti Hannovru, sta bila zadnjih pet minut spet skupaj. Francoz je prispeval zadetek za končnih 3:1, Nizozemec je prvič po novembru spet stopil na igrišče in si ob vstopu prislužil aplavz navijačev.

"Ko sem prišel k Bayernu, so se mi uresničile sanje. Slovo bo težko, a ne smemo pozabiti, kaj vse smo dosegli skupaj," je še dejal Ribery.

Za oba bodo pri Bayernu naslednje leto pripravili posebno poslovilno tekmo. "Franck in Arjen sta izvrstna igralca. Bayern jima veliko dolguje, pomagala sta ustvariti klub v desetletju največje moči. Zato jima želimo priredite posebno slovo," je o tem dejal direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Preberite še:

Kevin Kampl
Sportal Bayern le do remija: ni veliko manjkalo, da bi ostal praznih rok
Ne spreglejte