Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 7. 2021,
17.17

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

upokojitev Arjen Robben

Četrtek, 15. 7. 2021, 17.17

2 leti, 9 mesecev

Arjen Robben

Tokrat je res konec: v boju čustev in pameti je morala prevladati slednja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Arjen Robben | Arjen Robben dokončno končuje kariero. | Foto Guliverimage

Arjen Robben dokončno končuje kariero.

Foto: Guliverimage

Nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Arjen Robben je danes dokončno končal športno pot. Potem ko se je lani vrnil iz nogometnega pokoja in se sklenil preizkusiti še pri domačem klubu iz mladosti Groningenu, je zdaj sporočil, da se pri 37 letih zares poslavlja od nogometnih zelenic.

Kot je pojasnil Robben za spletno stran svojega zadnjega kluba, bi njegovo nogometno srce sicer še želelo, da bi igral, a je realist in je sprejel odločitev o slovesu. Dodal je, da zdaj ne bo več igralec, ampak navijač Groningena.

V zadnjem delu kariere po lanski vrnitvi je Robben odigral še sedem uradnih tekem za Groningen, zadnjo in s tem tudi zadnjo v karieri pa 19. maja proti Utrechtu. Skupno je za svoj prvi klub zbral 59 nastopov, prvega že decembra 2000 pri le 16 letih.

"Lani sem se z veliko energije in zanosa vrnil v klub. A ko se zdaj ozrem nazaj, si moram priznati, da sem razočaran, ker nisem igral več. Toda v boju čustev in pameti je morala prevladati slednja. Zahvaljujem se vsem za sporočila podpore, ki sem jih dobival, vsem želim, da bi imeli še veliko užitkov na stadionih," je Robben sporočil navijačem.

Navijači bavarskega velikana so se lahko dolga leta zanašali na zanesljive storitve dvojca "Robbery". | Foto: Reuters Navijači bavarskega velikana so se lahko dolga leta zanašali na zanesljive storitve dvojca "Robbery". Foto: Reuters

Prvo slovo leta 2019

Prvič je Robben kariero končal leta 2019, po koncu desetletnega sodelovanja z Bayernom. Z nemškimi prvaki je dosegel tudi daleč največje uspehe v karieri, pred tem je igral še za Chelsea in Real Madrid. Robbnov vrhunec kariere je bil finale lige prvakov leta 2013, ko je za Bayern dosegel tudi zmagoviti zadetek na tekmi z Borussio Dortmund. Navijači bavarskega velikana so se lahko dolga leta zanašali na zanesljive storitve dvojca "Robbery", druga polovica udarnega para je bil Francoz Franck Ribery. Robben je sicer za Bayern zbral 309 tekem, na katerih je dosegel 144 golov.

Sportal Bogata zgodovina, ki jo s sabo k nam prinaša PSV Eindhoven
Arjen Robben
Sportal Arjen Robben se vrača na nogometne zelenice
Sportal To so največji svetovni zvezdniki, ki so stopili na slovenska tla
Ne spreglejte