Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
22.46

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Premier League angleško prvenstvo West Ham Leicester City Manchester United Tottenham Arsenal Chelsea Liverpool Manchester City

Torek, 17. 5. 2022, 22.46

1 leto, 11 mesecev

Angleško prvenstvo, 37. krog

Liverpool izkoristil spodrsljaj Cityja in ohranil upe na naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Joel Matip Liverpool | Liverpool je z golom Joela Matipa z 2:1 premagal Southampton in ohranil upanje na naslov. Pred zadnjim krogom za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja točko. | Foto Reuters

Liverpool je z golom Joela Matipa z 2:1 premagal Southampton in ohranil upanje na naslov. Pred zadnjim krogom za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja točko.

Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so v predzadnjem krogu angleškega prvenstva na gostovanju pri Southamptonu zmagali z 2:1 in se vodilnemu Manchester Cityju, ki je konec tedna le remiziral z West Hamom, približali le na točko. Prvak bo tako znan v nedeljo. City bo takrat gostil 14. Aston Villo, Liverpool pa osmi Wolverhampton.

Liverpool
Sportal Liverpool po enajstmetrovkah do osmega pokalnega naslova

Nogometaši Manchester Cityja bi v primeru Liverpoolovega poraza že v torek lahko postali prvaki, a so rdeči na gostovanju pri Southamptonu v drugem polčasu le strli gostitelje. Ti so povedli v 13. minuti, ko je bil natančen Nathan Redmond, slabih 15 minut pozneje izenačil Takumi Minamino, sredi drugega polčasa, v katerem so varovanci Jürgena Kloppa prevladovali, pa je zadel Joel Matip in odločil zmagovalca.

Liverpool bo moral v zadnjem krogu računati na pomoč Aston Ville, ki se bo pomerila z Manchester Cityjem, za morebitno presenečenje in spremembo na vrhu pa bo moral v nedeljo ob 17. uri premagati še Wolverhampton.

Man City izvlekel točko

Liverpoolu je vrata do morebitnega uspeha nekoliko bolj odprl vodilni Manchester City, ki je v soboto po zaostanku z 0:2 proti West Hamu na koncu remiziral z 2:2 in ima tako z odigrano tekmo več zdaj krog pred koncem štiri točke naskoka pred Liverpoolom. Sinjemodri so imeli na gostovanju pri West Hamu celo priložnost za zmago, a je Riyad Mahrez v 86. minuti zapravil strel z bele točke.

Pep Guardiola je takole reagiral ob zapravljeni enajstmetrovki Mahreza. | Foto: Reuters Pep Guardiola je takole reagiral ob zapravljeni enajstmetrovki Mahreza. Foto: Reuters

Varovanci Pepa Guardiole so imeli veliko terensko premoč. Igralo se je praktično na en gol, toda domači so bili nevarni v protinapadih, dva izmed njih je v prvem delu uspešno izpeljal Jared Bowen.

Na začetku drugega dela je Jack Grealish znižal zaostanek, nato pa je v 69. minuti po prostem strelu Mahreza z leve strani neposrečeno posredoval Čeh Vladimir Coufal in zatresel lastno mrežo. City je nadaljeval napade, a kljub priložnostim je izid ostal nespremenjen. V 84. minuti so imeli celo veliko priložnost za popoln preobrat, a je Riyad Mahrez zapravil enajstmetrovko, Lukasz Fabianski je strel ubranil in podaljšal boj za naslov prvaka. Zdaj je znova na potezi Liverpool, ki je v tej sezoni v Angliji osvojil obe pokalni tekmovanji. Na delu bo v torek, ko bodo Redsi gostovali pri Southamptonu. 

Arsenalu se izmika liga prvakov

V ponedeljek je Newcastle z 2:0 premagal Arsenal, ki ostaja peti (dve točki za Tottenhamom) in bo, če ne bo presenečenja v zadnjem krogu, ostal brez lige prvakov. Bolje v boju za najelitnejše evropsko tekmovanje kaže nogometašem londonskega Tottenhama. Ti so v soboto z 1:0 premagali Burnley. Za Tottenham je edini zadetek na tekmi globoko v sodnikovem podaljšku prvega polčasa z bele točke dosegel Harry Kane, ki je že 21. zapovrstjo uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Angleško prvenstvo, 37. krog

Nedelja, 15. maj:
Tottenham : Burnley 1:0 (0:0)
Aston Villa : Crystal Palace 1:1 (0:0)
Watford : Leicester 1:5 (1:2)
Leeds : Brighton 1:1 (0:1)
Wolverhampton : Norwich 1:1 (0:1)
West Ham : Manchester City 2:2 (2:0)
Everton : Brentford 2:3 (2:1)

Ponedeljek, 16. maj:
Newcastle : Arsenal 2:0 (0:0)

Torek, 17. maj:
Southampton : Liverpool 1:2 (1:1)

Že odigrano:
Četrtek, 28. april:

Manchester United : Chelsea 1:1 (0:0)

Lestvica strelcev:

22 – Salah (Liverpool),
21 – Son (Tottenham),
18 – Ronaldo (Manchester United),
16 – Kane (Tottenham),
15 – de Bruyne (Manchester City), Jota (Liverpool), Mane (Liverpool),
14 – Vardy (Leicester),
13 – Sterling (Manchester City), Zaha (Crystal Palace),
12 – Bowen (West Ham), Toney (Brentford),
...

Ne spreglejte