Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2018,
18.40

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

angleško prvenstvo Liverpool Manchester United Manchester City Chelsea Tottenham

Nedelja, 1. 4. 2018, 18.40

6 let

Angleško prvenstvo, 32. krog

Dele Allijeve štiri minute za zmago nad Chelseajem, Arsenalu je uspelo četrtič v nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Dele Alli | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje angleško prvenstvo. Derbi kroga je v nedeljo pripadel Tottenhamu, ki se je pri Chelseaju  v 30. minuti znašel v zaostanku, nato pa po preobratu - Dele Alli je v razmiku štirih minut zadel dvakrat - zmagal s 3:1. V nedeljo je Arsenal, ki je po hudi krizi zmagal na zadnjih štirih tekmah, dveh v prvenstvu in dveh v ligi Europa, s 3:0 odpravil Stoke City. 

Liverpool je v soboto po preobratu dobil bitko proti Crystal Palaceu in le za kratek čas skočil na drugo mesto. Na Old Traffordu je namreč četrto zaporedno zmago zabeležil tudi Manchester United in spet prehitel rivale iz Liverpoola. Suveren je bil tudi vodilni Manchester City in zadržal visoko prednost.

Na prvi sobotni tekmi je Liverpool vknjižil nove tri točke. Do teh je prišel težje pričakovanj, saj so domači prek srbskega vezista Luke Milivojevića povedli že v 13. minuti in dobili prvi del.

V drugem so gostje, ki se krčevito borijo za drugo mesto, stopili na plin in na koncu prišli do popolnega preobrata in treh točk. Že na začetku drugega dela je za izenačenje poskrbel Sadio Mane, nekaj minut pred koncem obračuna pa je z 29 zadetkom sezone srečanje odločil prvi strelec lige Mohamed Salah.

Poseben mejnik za Lukakuja

Manchester United je proti labodom iz Swanseaja hitro povedel. Že v peti minuti je zadel kdo drug kot Romelu Lukaku, ki je dosegel že 100 zadetek v močni premier league. Vodstvo rdečih vragov je podvojil Alexis Sanchez in že po 20 minutah odločil zmagovalca. Rdeči vragi so na lestvici so s četrto zaporedno zmago spet skočili pred Liverpool.

Vrhunec kroga je v nedeljo, ko je na sporedu londonski derbi med Chelseajem in Tottenhamom. Na delu je bil tudi Arsenal, ki je na svojem štadionu v zadnjem delu tekme strl odpor Stoke Cityja in z zadetki okrepitev, Pierra Emericka Aubameyanga (dva gola) in Alexandreja Lacazetteja zmagal s 3:0.

 

 

Najboljši strelci:

29 - Salah (Liverpool) 
24 - Kane (Tottenham), 
21 - Agüero (Man City)
16 - Sterling (Man City)
15 - Lukaku (Man Utd), Vardy (Leicester City),
14 - Firmino (Liverpool)
... 

Ne spreglejte