Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Tottenham Chelsea Arsenal Manchester City Manchester United Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 23.00

4 leta, 8 mesecev

Angleško prvenstvo, 2. krog

Volkovi ustavili rdeče vrage, Pogba spet zgrešil enajstmetrovko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Paul Pogba | Paul Pogba je zapravil še četrto enajstmetrovko v zadnjih dveh sezonah. | Foto Reuters

Paul Pogba je zapravil še četrto enajstmetrovko v zadnjih dveh sezonah.

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi 2. kroga premier league sta se Wolves in Manchester United razšla brez zmagovalca (1:1). Velik junak srečanja domačih je bil vratar Riu Patricio, ki je pri izidu 1:1 v 68. minuti Paulu Pogbaju ubranil enajstmetrovko. Francoski zvezdnik, ki še vedno upa na prestop v Real, je v zadnjih dveh sezonah v najmočnejši angleški ligi zapravil že štiri enajstmetrovke, kar je največ med vsemi igralci.

Chelsea je že v nedeljo po hudem porazu v prvem krogu tudi v drugem ni prišel do zmage. Četa Franka Lamparda je le remizirala z Leicester Cityjem. Lampard tako tudi na svoji tretji uradni tekmi na klopi Chelseaja ni zmagal. Po porazu na Old Traffordu (0:4) in Carigradu (superpokal) je remiziral z Leicester Cityjem (1:1).

Modri so tekmo odlično odprli povedli prek mladega Masona Mounta, nato pa izgubili sapo in dovolili gostom, da izenačijo prek Wilfreda Ndidija. Na koncu so bili celo lisjaki bližje temu, da bi se na koncu razveselili zmage in treh točk. 

Wilfred Ndidi je poskrbel, da se Chelsea spet ni veselil zmage. | Foto: Reuters Wilfred Ndidi je poskrbel, da se Chelsea spet ni veselil zmage. Foto: Reuters

Sinjemodri niso mogli streti Tottenhama

Veliki sobotni derbi med branilcem naslova Manchester Cityjem in evropskim podprvakom Tottenhamom se je končal brez zmagovalca. Sinjemodri so gostili Tottenham, ki jih je lani izločil iz polfinala lige prvakov. Mrežo Tottenhama je v 20. minuti načel Raheem Sterling, a le tri minute kasneje so gostje po zadetku Erica Lamele izenačili na 1:1. V 35. minuti so domači zadeli še drugič na srečanju, ko je po podaji De Bruyneja zadel Sergio Agüero. V drugem polčasu so Londončani lovili zaostanek, v 56. minuti pa je ob prihodu v igro in prvem stiku z žogo zadel Lucas.

Po pregledu posnetka z VAR je City ostal brez zmage. | Foto: Reuters Po pregledu posnetka z VAR je City ostal brez zmage. Foto: Reuters

Meščani so tako kot na lanski povratni tekmi polfinala lige prvakov tudi tokrat zadeli v sodnikovem podaljšku, a je bil gol tako kot lani po uporabi tehnologije VAR razveljavljen. Gabriel Jesus je v 92. minuti odbito žogo pospravil v desno stran vrat Tottenhama.

Sodniki so nato kar tri minute pregledovali posnetek zadetka in se na koncu odločili, da je šlo za igranje z roko, ter gol razveljavili. Moštvi sta se tako razšli z neodločenim izidom 2:2 in delitvijo točk.

Arsenal in Liverpool uspešna

Topničarji so Burnley premagali že desetič zapored. Evropski prvak Liverpool, ki je v sredo osvojil še superpokalno lovoriko, je z 2:1 slavil v Southamptonu. Kljub nekaterim drugačnim napovedim je med vratnicama vendarle stal Adrian, ki ga je nesrečno poškodoval eden izmed navdušenih navijačev v Istanbulu, ko je stekel na igrišče proti ekipi Liverpoola, nato pa mu je spodrsnilo, tako da je ob padcu poškodoval gleženj španskemu vratarju.

Adrian si je na obračunu s Southamptonom privoščil veliko napako, po kateri so domači nogometaši znižali zaostanek za Liverpoolom, a na koncu kljub temu ostali brez točk.

Angleško prvenstvo, 2. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

- Pukki (Norwich), Sterling (Man City)
- Barnes (Burnley)
2 - Rashford (Man Utd), Agüero (Man City), Aubameyang (Arsenal), Kane (Tottenham), Martial (Manchester United)
...

Preberite še:

Adrian, Liverpool
Sportal Pred dvema tednoma še brez službe, zdaj je junak evropskih prvakov
Marcus Rashford
Sportal Boleč Lampardov trenerski krst pri razigranih vragih na Old Traffordu
Ne spreglejte