Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
18.22

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Erling Haaland Newcastle United Aston Villa Brighton Chelsea Arsenal Liverpool Tottenham Manchester United Manchester City Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 29. 10. 2023, 18.22

6 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 10. KROG

Navijači predčasno domov, City ponižal United. Strelske vaje Arsenala.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Manchester City Erling Haaland Manchester United | Erling Haaland je svoj 10. gol sezone v premier ligi dosegel z bele točke. | Foto Reuters

Erling Haaland je svoj 10. gol sezone v premier ligi dosegel z bele točke.

Foto: Reuters

Derbi 10. kroga angleške premier lige se je dogajal na Old Traffordu. Domači navijači Manchester Uniteda ga bodo skušali čim prej pozabiti, saj jih je mestni tekmec Manchester City premagal s 3:0. Dvakrat je zadel Erling Haaland. Vodilni Tottenham, ki je poleg Arsenala edina neporažena ekipa v novi sezoni premier lige, je v petek v gosteh z 2:1 ugnal Crystal Palace. Ange Postecoglou je tako svoje varovance popeljal še do osme zmage v sezoni. Arsenal je nadigral zadnjeuvrščeni Sheffield United (5:0), kar tri zadetke pa je dosegel Eddie Nketiah.

Liverpool : Everton Luis Diaz
Sportal Zvezdnik angleškega velikana preživlja pravi pekel

V ospredju derbi v Manchestru

Tudi derbi za Manchester mineva v znamenju spomina na Bobbyja Charltona. | Foto: Reuters Tudi derbi za Manchester mineva v znamenju spomina na Bobbyja Charltona. Foto: Reuters Old Trafford je gostil 191. derbi za Manchester. United je gostil City. Domači imajo precej težav s poškodbami, manjkali so denimo Lisandro Martinez, Luke Shaw, Amad Diallo, Tyrell Malacia. Na drugi strani je imel Pep Guardiola manj preglavic, saj je bil odsoten le Kevin de Bruyne.

"Mislim, da se obeta pravi spektakel, saj gre za lokalni derbi, a hkrati tudi derbi, ki ga bo spremljal ves svet. V tem trenutku ima City šest točk prednosti pred nami in pomembno je, da ta zaostanek zmanjšamo," je pred srečanjem dejal trener rdečih vragov Erik ten Hag. "United je vedno nevaren, vedno so zahteven nasprotnik, ki ima odlične posameznike, karakter in zna izkoristiti trenutek. Zavedamo se njihove kakovosti, tu ni nobenega dvoma. To je dobro rivalstvo, spoštujemo se," pa je odvrnil trener sinjemodrih Pep Guardiola.

Erling Haaland je zabil tudi za 2:0 in 40 minut pred koncem je Manchester City že osvojil tri točke. | Foto: Reuters Erling Haaland je zabil tudi za 2:0 in 40 minut pred koncem je Manchester City že osvojil tri točke. Foto: Reuters Tekma seveda ni razočarala. Prvo ime prvega polčasa je bil vratar Uniteda Andre Onana. Sicer mu je Erling Haaland zabil z bele točke (prav vratar je storil prekršek), a se je obenem izkazal z dvema izvrstnima obrambama. V osmi minuti je branil nemogoče Philu Fodenu, v sodnikovem dodatku pa še strel Haalanda z glavo. Najlepšo priložnost Uniteda je imel po podaji Rasmusa Hojlunda Bruno Fernandes, a je z neposredne bližine streljal mimo vrat. 

Potrti obrazi nogometašev Manchestera. Marcus Rashford in soigralci so bili povsem nemočni. | Foto: Reuters Potrti obrazi nogometašev Manchestera. Marcus Rashford in soigralci so bili povsem nemočni. Foto: Reuters Na začetku drugega polčasa je City samo še bolj pritisnil. V 49. minuti je Foden še zgrešil, ne pa tudi Haaland tri minute pozneje. Po podaji Bernarda Silve se je povsem sam znašel pred Onano in najboljši napadalec na svetu ta hip take priložnosti pač ne zapravi (0:2). S tribun Old Trafforda je bilo slišati vse več žvižgov, saj United ni imel prave ideje in energije v napadu. Priložnosti Cityja pa so si kar sledile (21 strelov proti vratom, 10 v okvir gola). V 80. minuti je zmago potrdil Foden, za gol za končni izid 3:0 mu je podal Haaland. Tribune kultnega stadiona so se začele prazniti že pred koncem tekme.

Tottenham ostaja na vrhu

Tottenham je na desetih tekmah osemkrat zmagal, dvakrat je remiziral. | Foto: Reuters Tottenham je na desetih tekmah osemkrat zmagal, dvakrat je remiziral. Foto: Reuters Tottenham bo tudi po desetem krogu premier lige ostal na vrhu angleškega prvenstva. Tokrat so Spurs slavili z 2:1 proti Crystal Palacu. Spurs so povedli v 53. minuti, čeprav do tistega trenutka sploh niso vknjižili strela v okvir vrat. Po predložku Jamesa Maddisona je namreč Joel Ward nesrečno zatresel lastno mrežo. Vodstvo je nato v 66. minuti na 2:0 povišal prerojeni kapetan Heung-Min Son, ki je v tej sezoni že pri osmih zadetkih, edini gol za Palace pa je že v sodnikovem dodatku dosegel Jordan Ayew.

Nketiah do trojčka

Nogometaši Arsenala so v 10. krogu angleške lige zabeležili sedmo zmago in ostajajo v stiku z vodilnim Tottenhamom. Na domačem igrišču so napolnili mrežo zadnjeuvrščenega Sheffield Uniteda, zmagali so s 5:0. Junak tekme je bil angleški reprezentant Eddie Nketiah, ki je po 58 minutah tekme dosegel "hat trick".

Eddie Nketiah je dosegel uvodne tri zadetke Arsenala proti Sheffield Unitedu. | Foto: Reuters Eddie Nketiah je dosegel uvodne tri zadetke Arsenala proti Sheffield Unitedu. Foto: Reuters

Preostala dva gola sta pozneje prispevala Fabio Vieira z enajstmetrovke ter Takehiro Tomiyasu. Arsenal za Tottenhamom, ki je bil v 10. krogu uspešen že v petek, zaostaja dve točki. Sheffield United je po novem edina ekipa, ki je še brez zmage. Prvo so zabeležili igralci Bournemoutha, ki so v derbiju začelja po preobratu z 2:1 ugnali Burnley. Odločilni gol je v 76. minuti dosegel Philip Billing.

Chelsea nikakor ne pride v ritem zmag. Ko njegovi navijači upajo, da je kriza mimo, dobijo nov udarec, tokrat jim ga je zadal Brentford, ki je v gosteh zmagal z 2:0. Chelsea je trenutno šele na 11. mestu, do konca kroga pa ga lahko prehitijo še tri ekipe.

Liverpool je v nedeljo s 3:0 premagal Nottingham.

Angleško prvenstvo, 10. krog:

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

11 – Haaland (Man City)
8 – Son Heung-Min (Tottenham), Salah (Liverpool)
7 – Wilson (Newcastle)
6 – Bowen (West Ham), Isak (Newcastle), Mbeumo (Brentford),
5 – Douglas Luiz (Aston Villa), Hwang Hee-chan (Wolverhampton), Nketiah (Arsenal), Watkins (Aston Villa)
4 – Alvarez (Man City), Edouard (Crystal Palace), Ferguson (Brighton), Saka (Arsenal), Solanke (Bournemouth)

Manchester United poklon Bobby Charlton
Sportal Poklon legendi Manchestra in trdo prigarana zmaga, olajšanje tudi za Arsenal
Fermin Lopez FC Barcelona
Sportal Šeškovi se niso ustrašili navijačev Zvezde. Oblak dobil prva dva gola.
Ne spreglejte