Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 1. 2020,
12.57

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Sporting Lizbona Andraž Šporar

Ponedeljek, 27. 1. 2020, 12.57

4 leta, 2 meseca

Andraž Šporar

Šporarja pestijo težave, krstni nastop za velikana pod vprašajem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Andraž Šporar | Andraž Šporar je dočakal prestop kariere. | Foto Grega Valančič/Sportida

Andraž Šporar je dočakal prestop kariere.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar se je pred kratkim pridružil Sportingu iz Lizbone. Z zeleno-belimi levi je sklenil petletno pogodbo, v dresu portugalskega velikana pa bi lahko debitiral že danes, ko bo Sporting v zadnji tekmi 18. kroga gostil Maritimo. Nastop Ljubljančana je pod vprašajem, saj ga v zadnjih dneh pestijo zdravstvene težave, ki so mu vzele nekaj moči.

Andraž Šporar
Sportal Nepozaben večer za Šporarja, ki ga je dočakal nepričakovano hitro #video

Sanje Andraža Šporarja o tem, da bi ponovno oblekel zeleno-beli dres, se bodo kmalu uresničile. Nekdanji napadalec Olimpije, ki ne skriva simpatij do zeleno-belih barv, se je pred kratkim pridružil Sportingu. Zapustil je slovaškega prvaka iz Bratislave - temu so Lizbončani plačali sedem milijonov evrov -, danes pa bi lahko kandidiral za prvi nastop v portugalskem prvenstvu.

Njegov trener Silas, 43-letni Portugalec s polnim imenom Jorge Manuel Rebelo Fernandes, se je v nedeljski napovedi srečanja z Maritimom dotaknil tudi zdravstvenega stanja novinca iz Slovenije. Razkril je, da je Šporar v petek opravil prvi trening z novopečenimi soigralci, v soboto pa ga je zaradi trebušnih težav izpustil. Zdravstvene težave so ga pestile tudi v nedeljo, ko na treningu ni mogel stoodstotno opravljati zahtevanih nalog, tako da je vprašljiv za današnji nastop.

Trener pohvalil tehnično znanje Šporarja

Pred šestimi leti sta se v ligi prvakov dvakrat pomerila Maribor in Sporting. | Foto: Vid Ponikvar Pred šestimi leti sta se v ligi prvakov dvakrat pomerila Maribor in Sporting. Foto: Vid Ponikvar O tem, ali bo Šporar med kandidati za domače srečanje z Maritimom, klubom, v katerem je pred leti nastopal nekdanji slovenski reprezentant Andrej Komac, se bo portugalski strateg odločil pred tekmo.

Silas je pohvalil tehnično znanje slovenskega napadalca, prav tako ga je zadovoljila njegova taktična raven. Sporting želi s prihodom vročega slovenskega strelca, ki je lani zadeval kot za stavo v dresu Slovana, povečati število zadetkov.

Levi so v tej sezoni v 17 nastopih dosegli 28 zadetkov, kar je manj od želenega povprečja. Največ sta jih prispevala zvezni igralec Bruno Fernandes (8), želja angleških klubov v zimskem prestopnem roku, in brazilski napadalec Luiz Phellype (6). Član Sportinga je tudi nekdanji Kekov izbranec na Reki, Makedonec Stefan Ristovski.

David Zec (v sredini) se dokazuje pri drugi ekipi Benfice. Zdaj mu v Lizboni dela družbo še rojak Andraž Šporar. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida David Zec (v sredini) se dokazuje pri drugi ekipi Benfice. Zdaj mu v Lizboni dela družbo še rojak Andraž Šporar. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Šporar je edini Slovenec v najvišjem portugalskem razredu, v drugi ligi pa se v drugi ekipi Benfice dokazuje mladi slovenski reprezentant David Zec. Dvoboj med Sportingom in Maritimom se bo na stadionu Jose Alvalade v Lizboni, na katerem je leta 2014 v skupinskem delu lige prvakov gostoval Maribor, začel ob 22. uri po slovenskem času.

Sporting lahko z zmago prehiti Falamalicao in se na lestvici prebije na tretje mesto. Na razpredelnici premočno vodi Benfica (51), drugi je Porto (41), Sporting pa bi z novo zmago, deseto v tej sezoni, število točk povišal na 32. Maritimo jih je v 17 nastopih zbral 20.

Sportal Zdaj je tudi uradno: Andraž Šporar z astronomsko klavzulo
Andraž Šporar
Sportal Andraž Šporar je le dočakal zeleno luč in je na poti v Lizbono
Ne spreglejte