Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 3. 2018,
8.40

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Natisni članek

Riyad Mahrez Leicester City Facebook

Sreda, 7. 3. 2018, 8.40

6 let, 1 mesec

Riyad Mahrez

Alžirec šokiral Anglijo. Spletna potegavščina leta?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Riyad Mahrez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni svet je kot strela z jasnega pretresla objava Riyada Mahreza, ki je prek Facebooka sporočil, da zaradi zdravstvenih težav ne bo več igral nogometa. Na Otoku se sprašujejo, ali je Alžirec mislil resno ali je to le neslana šala anonimneža, ki je zlorabil njegov uradni profil na priljubljenem družbenem omrežju.

V noči na sredo, po slovenskem času je ura kazala eno uro čez polnoč, je z uradnega profila Riyada Mahreza na Facebooku po spletu hitro zaokrožila nevsakdanja novica s tako nenavadno vsebino, da je večina hitro pomislila na delo neznanega hekerja.

"Po zadnjem posvetu z zdravniki sem se odločil, da ne bom več igral nogometa. Ker se je moje obdobje igranja nogometa končalo, bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vsem za prijaznost in podporo, ki so mi jo namenjali v tem izjemnem mestu. Vedno boste del mojega srca," je zapisano na njegovem profilu. Odziv na zapisano je ogromen. V sedmih urah se je pod objavo nabralo že več kot osem tisoč komentarjev, zmedena javnost na čelu z navijači Leicester Cityja pa se sprašuje o resničnosti zapisanega.

Mahrez ima na Facebooku več kot milijon sledilcev, še konec prejšnjega tedna, ko je zadel v polno s prostega strela in lisicam priigral točko na domači tekmi z Bournemouthom, pa ni bilo nikakršnih sledi o tem, da bi ga pestile zdravstvene težave. Še več, v torek se je udeležil treninga Leicester Cityja.

V soboto je zadel v polno s prostega strela:

Da gre vendarle zgolj za spletno prevaro neznane osebe, ki je imela dostopa do njegovega uradnega profila, bi lahko namigoval podatek, da je bila novica s šokantno vsebino objavljena le na Facebooku, ne pa tudi na drugih družbenih omrežjih, ki jih 27-letni Mahrez ponavadi uporablja.

Želel je drugam, a mu vodstvo kluba tega ni pustilo

Alžirski reprezentant spada med najboljše zvezne igralce, ki si služijo nogometni kruh v Angliji. Leta 2016, ko je bil izbran za najboljšega afriškega nogometaša leta, je pomagal Leicester Cityju do senzacionalnega naslova angleškega prvaka, nato pa se z lisicami v ligi prvakov prebil še med najboljših osem.

Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega igralca angleškega prvenstva in afriškega nogometaša leta. | Foto: Reuters Leta 2016 je bil razglašen za najboljšega igralca angleškega prvenstva in afriškega nogometaša leta. Foto: Reuters

V tej sezoni je dvignil veliko prahu v zimskem prestopnem roku, ko ni skrival želje, da bi prestopil k vodilnemu Manchester Cityju. Čeprav je bogati klub, ki ga trenira Josep Guardiola, zanj Leicester Cityju ponujal pravo bogastvo (več kot 70 milijonov evrov), mu je vodstvo kluba prižgalo rdečo luč. Ostal je v Leicestru, nezadovoljstvo pa je bilo tako veliko, da se je nekaj tednov izogibal treningom, tekmam in druženju s soigralci. Nekateri so šli celo tako daleč, da razmišljajo o tem, kako se bo Mahrez na videz upokojil, nato pa poleti brez odškodnine zapustil Leicester in se pridružil Manchester Cityju …

Ne spreglejte