Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2024,
14.36

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

varščina zapor Dani Alves

Sreda, 20. 3. 2024, 14.36

1 mesec, 1 teden

Alves lahko ob plačilu varščine v višini milijona evrov zapusti zapor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Dani Alves | Nogometašu so skoraj mesec dni po obsodbi zaradi spolnega nasilja odobrili začasno izpustitev iz zapora. | Foto Guliverimage

Nogometašu so skoraj mesec dni po obsodbi zaradi spolnega nasilja odobrili začasno izpustitev iz zapora.

Foto: Guliverimage

Brazilski nogometni reprezentant Dani Alves, ki ga je sodišče v Barceloni obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni zaradi posilstva ženske v nočnem klubu konec leta 2022, se bo lahko ob plačilu milijona evrov varščine izognil prestajanju kazni v zaporu, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nogometašu so skoraj mesec dni po obsodbi zaradi spolnega nasilja odobrili začasno izpustitev iz zapora. Da bo lahko odkorakal na prostost, pa bo moral Alves plačati varščino v višini enega milijona evrov, so danes sporočili iz pristojnega sodišča v Barceloni.

Sodišče je ob tem določilo, da bo 40-letnemu Brazilcu zaradi begosumnosti zaplenilo "potna lista, španskega in brazilskega". Alves ima od leta 2005 tudi špansko državljanstvo. Poleg tega se v skladu z odločitvijo sodišča ne sme približati svoji žrtvi. V skladu s sodbo je moral žrtvi plačati 150.000 evrov odškodnine.

Sprva ni bilo znano, ali in kdaj bo Alvesu uspelo zbrati zahtevano vsoto. Pred kratkim so mediji v Španiji in Braziliji poročali, da je obsojeni ostal skorajda brez denarja. Za izpustitev iz zapora je zaprosila Alvesova odvetnica.

Odvetnica je ob tem zatrdila, da je njen klient pristojnim sodnikom zagotovil, da ne bo pobegnil, ker verjame v pravo.

Na zaslišanju je odvetnica žrtve nasprotovala izpustitvi nekdanjega nogometaša Barcelone. Ko je bila znana odločitev o njegovem začasnem izpustu ob plačilu varščine, pa je odvetnica Ester Garcia za radio RAC1 odločitev sodišča označila za škandalozno, češ da si lahko "premožni kupijo pravico in prostost".

Nogometni branilec je za zapahi vse od aretacije januarja 2023 zaradi suma posilstva.  | Foto: Reuters Nogometni branilec je za zapahi vse od aretacije januarja 2023 zaradi suma posilstva. Foto: Reuters

Nogometni branilec je za zapahi vse od aretacije januarja 2023 zaradi suma posilstva. Alves, ki ima 126 nastopov za brazilsko reprezentanco, je sprva zanikal, da bi žensko sploh poznal. Pozneje je večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje.

Policija ga je aretirala 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice po koncu svetovnega prvenstva v Katarju. Do aretacije je igral za mehiški klub Pumas. Njegov tedanji klub je z njim takoj prekinil pogodbo.

Zagovorniki Alvesa so kasneje izgubili sodno bitko, da bi sojenje nogometašu potekalo za zaprtimi vrati. Vseeno pa mediji in javnost niso imeli dostopa, ko je na prostor za priče sedla ženska, ki ga je obtožila spolnega napada.

Špansko sodišče je večkrat zavrnilo Alvesove prošnje, da bi na sojenje ob plačilu varščine počakal na prostosti. Po njihovem je obstajal upravičen strah, da bi Alves pobegnil v domovino, kjer bi bil varen pred izročitvijo. Španija in Brazilija nimata podpisanega sporazuma o izročitvi.

Alves, ki je igral tudi za Juventus in Sevillo, je v nogometni karieri osvojil kar 42 lovorik, z Barcelono je trikrat osvojil ligo prvakov, z Brazilijo pa dvakrat južnoameriško prvenstvo.

Preberite še:

Thibaut Courtois
Sportal Tik pred vrnitvijo nova poškodba vratarja Reala
Miha Blažič
Sportal Slovenec, ki je že igral proti Ronaldu: Bilo je stresno
Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo prečrtal eno tekmo, nova fantastična novica za Slovenijo!
Ne spreglejte