Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

Milenko Ačimović

Četrtek, 12. 11. 2020, 20.30

3 leta, 5 mesecev

Mladi Slovenci neodločeno z Nemčijo

Ačimović debitiral z odmevnim remijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Milenko Ačimović | Milenko Ačimović je lahko z debijem v vlogi selektorja mlade slovenske reprezentance zadovoljen. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Milenko Ačimović je lahko z debijem v vlogi selektorja mlade slovenske reprezentance zadovoljen.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v prijateljski tekmi z Nemčijo v Braunschweigu igrala neodločeno 1:1 (0:1). Za Slovenijo je zadetek dosegel Žan Medved v 46. minuti iz najstrožje kazni. To je bila prva tekma Milenka Ačimovića v vlogi selektorja in nasploh prva njegova tekma v vlogi trenerja.

Za Slovenijo je bila to prva tekma pod vodstvom novega selektorja Milenka Ačimovića, ki je nasledil Primoža Gliho.

Slovenija je bila na gostovanju pri izbrancih selektorja Stefana Kuntza celo bližje zmagi. Domače je v vodstvo v 42. minuti popeljal Manuel Wintzheimer, ki je bil tako kot Medved uspešen izvajalec enajstmetrovke. A tik pred koncem je imela Slovenija novo priložnost za zmagoviti zadetek z bele točke, a je vratar Finn Dahmen v 88. minuti ubranil strel Žanu Celarju.

Ačimović je v Braunschweigu začel s postavo Igor Vekić, David Brekalo, Žan Zaletel, Dušan Stojinović, Žan Rogelj, Tomi Horvat, Timi Max Elšnik, Aljaž Ploj, Aljoša Matko, Žan Medved in Luka Štor. V nadaljevanju pa so zaigrali še Tamar Svetlin, Žan Celar in Martin Pečar.

Naslednji izziv za mlade Slovence, ki jih naslednje leto marca in junija čaka domače evropsko prvenstvo (skupaj ga bosta gostili Slovenija in Madžarska), bo prijateljska tema z Rusijo v Mariboru 17. novembra.

"Čuti se prisotnost novega selektorja in celotnega štaba. Tudi ekipa je precej spremenjena, tako da se šele spoznavamo. A vzdušje je super, vse je pozitivno in lahko pozitivno gledamo na EP. Danes smo pokazali, da je mogoče igrati z večjimi ekipami, kot je Nemčija. Takšne tekme potrebujemo, samo tako se lahko primerjamo s tistimi, s katerimi bomo igrali na prvenstvu. Imeli smo celo enajstmetrovko za zmago, a nam žal ni uspelo," je tekmo ocenil Elšnik.

Sportal Udaren začetek Milenka Ačimovića, ki se je takoj odločil za odmeven rez
Ne spreglejte