Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2016,
7.24

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Intersport

Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

Energetics trening Intersport resetworkout Aja Uršič Jan Kovačič preobrazba Naredi nekaj zase advertorial

Sreda, 24. 2. 2016, 7.24

2 meseca

Preobrazba se je začela! Testiranje, ogrevanje in … akcija! (video)

Vsebino omogoča Intersport

Video: Dean Gostimirovič

Končno smo dočakali našo preobrazbo! Vas zanima, kako je videti prvi trening pod okriljem Jana Kovačiča in ali je bila Aja kos svojemu prvemu izzivu?


Motivacija je velika!

Srečali smo se pred kranjskim Mega Centrom, središčem dobrega počutja, ki nam je posodil prostore za naše treninge. Aja in Jan sta se takoj ujela, saj sta oba prišla motivirana in navdušena nad projektom, ki ju čaka. Zato nismo več odlašali in sklenili, da se preobrazba lahko začne!

Za začetek testiranje: kako strog je bil Jan?

Aja se je na testiranju dobro odrezala in Jana pozitivno presenetila z rezultati.  | Foto: Aja se je na testiranju dobro odrezala in Jana pozitivno presenetila z rezultati.

Kot z vsemi strankami, ki jih vzame pod svoje okrilje, je Jan z Ajo opravil uvodni pogovor, kjer jo je dodobra izprašal o njenih navadah, razvadah, življenjskem slogu in želenih ciljih.

Pravi, da le tako lahko organizira kakovosten in k cilju usmerjen trening.

Nato je sledilo testiranje telesne pripravljenosti, kjer je Aja Jana že zdaj prijetno presenetila, a zadala sta si še boljše rezultate, ki jih bomo še enkrat preverili na koncu preobrazbe.

Opravila sta: test gibljivosti, test pravilne telesne drže, test ravnotežja, test aerobne vzdržljivosti in test moči.

Kakšno je dobro ogrevanje pred vadbo?

Z valjčkanjem do bolj kakovostnega in učinkovitega treninga | Foto: Z valjčkanjem do bolj kakovostnega in učinkovitega treninga

Stanje je bilo jasno, cilji določeni in ogrevanje za vadbo se je lahko začelo. Jan poudarja, da je to nujno potrebno, da telo pripravimo na vadbo, tako pa opravimo tudi bolj kakovosten trening in preprečimo morebitne poškodbe.

Jan pred vsakim glavnim delom vadbe svetuje:

- aerobno ogrevanje,

- valjčkanje (za sproščanje mišic, izboljšanje prožnosti telesa, gibljivosti …),

- specialno ogrevanje z dinamičnimi vajami.

Nato pa je sledil učinkovit krožni trening

Kako se je Aja prebila skozi šest postaj, ki ji jih je pripravil Jan? Oglejte si video!  | Foto: Kako se je Aja prebila skozi šest postaj, ki ji jih je pripravil Jan? Oglejte si video!

Šele ko smo dobro ogreti, se lahko začne glavni del vadbe. Jan je Aji postavil šest vadbenih postaj, pri katerih je uporabila vadbene pripomočke, ki ji jih je podaril Intersport.

Naredila sta krožni trening, kjer pri vsaki vaji naredimo od 15 do 20 ponovitev, brez počitka, to pa ponovimo od trikrat do štirikrat.

Aja pa je za konec dobila tudi domačo nalogo in prepričani smo, da jo je vzela resno!

Katere pripomočke smo uporabili?

Aji je za spodbudo in dodatno motivacijo Intersport podaril paket z vadbenimi oblačili in obutvijo, poleg tega pa je dobila tudi športne pripomočke, s katerimi bo lahko vadila kadarkoli in kjerkoli. Uporabili smo naslednje pripomočke:

#1 ročke
#2 vadbena podlaga
#3 kettlebell
#4 vadbeni trak
#5 medicinska žoga
#6 valjček ali roller

 In vtisi po prvem treningu?

 | Foto:

Jan: "Aja me je prijetno presenetila!"

"Po opravljenem uvodnem treningu z Ajo lahko rečem, da me je res prijetno presenetila. Pokazala je, da si resnično želi spremembe, saj je z nasmeškom na obrazu in vztrajnostjo uspešno opravila z vsemi testi in vajami, ki jih bo pridno izvajala do najinega naslednjega srečanja!"

 

 | Foto: Aja: "Dobila sem veliko motivacije za treniranje!"

"Trening je bil zelo učinkovit, dinamičen in zabaven. Vzdušje je bilo sproščeno in pozitivno, kar je po mojem mnenju še dodatno pripomoglo k uspešnosti treninga. Naučila sem se veliko novega, spoznala nekaj novih vaj. Najboljša stvar: VALJČKANJE :)))) Testi, ki smo jih opravili, so se mi zdi zelo smiselni in komaj čakam, da jih na koncu ponovimo. Tudi Jan je super. Dal mi je veliko koristnih nasvetov in informacij glede treningov. Dogovorila sva se tudi, da bom vodila dnevnik prehrane in treningov. Dobila sem veliko motivacije za treniranje in tako bom dosegla najboljši mogoč rezultat! :)"

 

Vas zanima več nasvetov za kakovostno vadbo?

Potem našo zgodbo spremljajte še naprej, mi vam obljubljamo zanimive, poučne in zabavne vsebine!

Janove nasvete in treninge pa lahko spremljate tudi na njegovi spletni strani Resetworkout ali na Facebooku.

 

Bi tudi vi naredili nekaj zase? Intersport vas spodbuja s praktičnimi nagradami!

Sta vas Aja in Jan spodbudila, da tudi vi naredite nekaj zase? Spremljajte njune treninge še naprej, da pa bo motivacija še večja, vam Intersport podarja pripomočke za vadbo.

Kaj morate storiti?

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za tedenske nagrade! Nagrajenec prejme enega od spodnjih pripomočkov:

 | Foto:

Nagradna igra prvega tedna je končana!

Nagrado prvega tedna prejme Jernej Jelen. Čestitamo!

Ne spreglejte