SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger
NAJ PLANINSKA KOČA 2017

Pomagajte nam izbrati najljubšo planinsko kočo leta 2017!

0,98

termometer

Naj planinska koča 2017

Ta konec tedna se v slovenskih hribih začenja poletna planinska sezona, kar pomeni, da bo večina planinskih koč odprta vse dni v tednu. Že tretje leto zapored vas vabimo, da nam pomagate izbrati najljubšo planinsko kočo. V besedo NAJ je zapakirano vse: od zgledne infrastrukture, tople besede, slastne kulinarične ponudbe do mikavnega razgleda. V izboru za naj planinsko kočo 2017 letos sodeluje že 72 koč.

Danes začenjamo tretjo sezono akcije Naj planinska koča, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, krovno organizacijo slovenskega planinstva.

Izbiramo naj planinsko kočo 2017. Seznam koč si lahko ogledate TUKAJ. Za vseh 72 koč se pomaknite z drsnikom navzdol.

Iščemo tisto, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis.

Na seznamu kandidatk za naj planinsko kočo 2017 se je letos znašlo še več koč kot lani, kar 72 (lani 66). Prav toliko jih je namreč opremljenih z zahtevanimi certifikati, ki izkazujejo njihovo skrb za okolje in posluh za družine, ter z malo čistilno napravo oziroma so priključene na kanalizacijsko omrežje.

Pohodništvo Foto: Vid Ponikvar

Glasovali boste lahko do sredine septembra

Akcija Naj planinska koča 2017 se bo začela 16. junija, dan pred Dnevom planinskih doživetij, ki ga Planinska zveza Slovenije letos organizira pod Storžičem, trajala pa bo vse do 12. septembra 2017.

Prvi krog izbora bo potekal od 16. 6. 2017 do 31. 7. 2017, drugi krog pa od 1. 8. 2017 do 12. 9. 2017.

Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko. Glas oddate tako, da na glasovnici (najdete jo spodaj) označite najljubšo kočo in v posebnem obrazcu oddate želene podatke.

V prvem krogu (od 16. junija do 31. julija 2017) boste lahko izbirali med 72 različnimi planinskimi kočami, v drugem krogu (od 1. avgusta do 12. septembra 2016) pa boste svoj glas lahko namenili le eni od desetih planinskih koč, finalistk, ki bodo v prvem krogu glasovanja zbrale največ glasov.

Želite biti obveščeni o vseh planinskih novicah? Prijavite se na e-novice Planinske zveze Slovenije.

Valvasorjev doma Foto: Žiga Zupan/SportidaSkupaj s Planinskim društvom LPP in Planinsko zvezo Slovenije smo pripravili tudi poseben nagradni natečaj Postani oskrbnik planinske koče za en dan. Vas mika? Kliknite na članek Postanite oskrbnik planinske koče za en dan in izpolnite obrazec.

Lani je slavil Valvasorjev dom pod Stolom

Naj planinska koča leta 2017 bo postala tista, ki bo zbrala največ glasov. Lani ste z naskokom največ glasov namenili Valvasorjevemu domu pod Stolom, ki kot zmagovalna koča letos zaradi pravil izbora ne bo sodeloval v konkurenci, bomo pa seveda preverili, kaj je oskrbnikom prinesel laskavi naziv. Predlani ste na prestol postavili Planinski dom na Kumu.

Izmed vseh prispelih glasov bomo v prvem krogu glasovanja vsak teden izžrebali naslednje nagrade:

V drugem krogu pa:

Bled

Hotel Park Bled

Vsi sodelujoči v prvem in drugem krogu boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade:

  • 1-krat vikend paket za dve osebi s polpenzionom v hotelu Park**** na Bledu (2 prenočitvi za 2 osebi), vrednost 284 evrov
  • 1-krat pohodni čevlji Adidas
  • 1-krat darilni bon za kopanje Sava Hotels Resorts  
  • -krat palica za fotografiranje Siol.net

Ves ta čas vas bomo na digitalnem mediju Siol.net razvajali z zgodbami iz slovenskih gora in sprejemali vaše predloge na elektronski naslov: rekreacija@tsmedia.si.

Spremljate nas boste lahko tudi na posebni strani Naj planinska koča na Facebooku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin