SiolNET. Sportal Naj planinska koča
2,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pohodniki "pozabljajo" na smeti

Oskrbnik priljubljene koče okrcal pohodnike, ki se požvižgajo na smeti

2,38

termometer

Koča na Kriški gori
Foto: Peter Podobnik/Sportida

Oskrbniška ekipa planinske koče na Kriški gori, ki ste jo ljubitelji gora letos razglasili za naj kočo, vztrajno opozarja na problematiko odpadkov v gorah. Samo v zadnjem tednu so v okolici koče nabrali kar deset velikih vreč smeti. Obiskovalce prosijo, naj se držijo hribovskega bontona, ki narekuje, da vse, kar v gore prinesejo, tudi odnesejo nazaj v dolino ali pa vsaj odložijo v bližnji koš za smeti.

Oskrbnik priljubljene koče na Kriški gori Denis Berra je že večkrat opozoril na  problematiko onesnaževanja, a kot kaže opozorila še vedno niso zalegla.

Koča na Kriški gori Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Ob koči so nameščeni smetnjaki in če je res nujno, je seveda bolje, da jih uporabite, kot da odpadke odvržete v naravo, ampak vseeno vas prosimo, da se držite osnovnega hribovskega bontona in prineseno odnesete nazaj v dolino in odvržete na primerno mesto. V koči namreč ni nikogar, ki bi bil stalno prisoten in bi primerno skrbel za smeti," je obiskovalcem sporočil preko družbenih omrežij in se hkrati zahvalil ekipi, ki ob vsakem obisku koče povsem prostovoljno poskrbi za čistočo okolice.

Koča na Kriški gori je zaradi slabe epidemiološke slike v državi zaprta, iz preventivnih razlogov pa so se odpovedali tudi možnosti osebnega prevzema hrane in pijače.

Za podoben korak so se odločili tudi na Šmarni gori. 

Preberite še:

Miha Kriška kolaž naj koča 2020 Sportal Odločili ste: Koča na Kriški gori in Mihov dom na Vršiču naj koči leta 2020

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin