Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2012,
12.49

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija tek

Petek, 9. 3. 2012, 12.49

5 let, 6 mesecev

Postavite si cilj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Mnogi, ki se redno ukvarjajo s športom, ne dosegajo želenih rezultatov. Poglejmo, kateri so glavni razlogi, zaradi katerih ne dosegamo ciljev.

1. Nimamo točno določenega cilja Strokovnjaki pravijo, da smo brez postavljenih ciljev kot ladja na morju, ki pljuje brez točno določene smeri. Enostavno pluje in ko pride do določene lokacije, je to zgolj slučaj. Podobno je pri treningu. Če želimo doseči napredek v našem treningu, si moramo jasno postaviti cilj, saj le tako lahko dosežemo želene rezultate.

2. Pomanjkanje kvalitetnega treninga Mnogi začetniki, denimo v fitnesu, izberejo program treninga, ki ni primeren za njih in oziroma se ga lotijo enostavno brez potrebnega programa. Pri tem se mnogi ne zavedajo, da izvajanje programa, ki je pretežak za posameznika, lahko privede do nezaželenih poškodb, na drugi strani bodo rezultati brez natančnega načrta vaj slabi. Pomembno je, da si tudi s pomočjo strokovno usposobljenega trenerja naredimo načrt treninga in ga natančno izvajamo.

3. Količina treninga Za želene rezultate je pomemben tudi čas treninga. Če ga je premalo, rezultati zagotovo ne bodo pričakovani, kot tudi ne, če bomo pri treningu pretiravali. Velikokrat se namreč zgodi, da mnogi v želji po hitrejšem napredku, trenirajo po več ur dnevno. To pa lahko privede do preobremenitve in pretreniranosti, posledično pa do tega, da kmalu prenehamo s treningom.

4. Dodatki k prehrani Ob vsej večji ponudbi dodatkov k prehrani, mnogi mislijo, da lahko prav z dodatki uspešneje in hitreje pridejo do cilja. A to ne drži! Dodatki k prehrani niso zamenjava za pravilen trening in nepravilno prehrano. Dodatki praviloma učinkujejo takrat, ko sta tako trening kot tudi siceršnja prehrana ustrezna. To pomeni, da o dodatkih k prehrani začnemo razmišljati šele takrat, ko smo že optimizirali naš trening in prehrano.

5. Pomanjkanje počitka Čas počitka je izjemno pomemben, saj se lahko le tako telo opomore in regenerira po napornih treningih.

Ne spreglejte