Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
20. 12. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Magic Johnson Liga NBA

Sreda, 20. 12. 2017, 20.00

6 let, 4 mesece

Kako ameriško: zvezdnika v solzah zakopala bojno sekiro #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Velikana ameriške in svetovne košarke Isiah Thomas in Magic Johnson sta v odmevnem televizijskem soočenju z vsemi primesmi čustvene dramatike po skoraj treh desetletjih dodobra ohlajenih odnosov obudila nekdaj veliko prijateljstvo.

Magic Johnson in  Isiah Thomas: velikana ameriške košarke | Foto: Getty Images Magic Johnson in Isiah Thomas: velikana ameriške košarke Foto: Getty Images

Če v Google vtipkate geslo Isiah Thomas, vas bo vsemogočni iskalnik resda po vsej verjetnosti vprašal, ali niste morda želeli vpisati Isaiah Thomas, s čimer bi izvedeli kaj več o zvezniku Clevelanda. A ljubitelji košarkarske zgodovine bi se ob tem zgolj nasmehnili. Zanje je pravi Thomas podli deček iz Detroita - Isiah Thomas, ki je v 80. letih preteklega stoletja blestel v ligi NBA. Z moštvom Detroit Pistons je bil tudi dvakrat prvak lige, njegov veliki tekmec pa je bil vrsto let Magic Johnson. Mimogrede, v njegovem primeru Google nima težav.

Sta pa Thomas in Johnson znova požela del nekdanje slave in vsaj za nekaj časa zasenčila novodobne zvezdnike. Razlog se skriva v skrbno načrtovanem televizijskem soočenju pod okriljem lige NBA, v katerem sta spregovorila o igralskih časih, predvsem pa znova obudila prijateljstvo. Zvezdnika sta bila namreč vse od leta 1989 javno sprta, čeprav sta bila pred tem velika prijatelja.

Zgodovinska fotografija, ki je simbolizirala njuno prijateljstvo. | Foto: Getty Images Zgodovinska fotografija, ki je simbolizirala njuno prijateljstvo. Foto: Getty Images

Razlogov za ohlajene odnose je sicer kar nekaj. Prvi pa se skriva v incidentu iz finala leta 1988, ko je Magic v obrambi s približkom boksarskega vložka zaustavil Thomasa. Pozneje je v svoji knjigi Thomasa obtožil tudi širjenja lažnih govoric o njegovi istospolni usmerjenosti. Posledično je bil tudi eden od ključnih nasprotnikov Thomasove vključitve v prvotno sanjsko moštvo, ki je zastopalo barve ZDA na olimpijskih igrah v Barceloni 1992.

"Moj brat si. Naj se ti opravičim, če sem te prizadel. Žal mi je, da nisva bila skupaj. Lepo je biti znova ob tebi. Vem, bolelo je," je v odmevnem pogovoru dejal Magic Johnson, objel Thomas in skupaj z nekdanjim tekmecem potočil nekaj solz.

Ne spreglejte