Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
22.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Kristaps Porzingis Dallas Mavericks NBA

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 22.32

5 let, 2 meseca

Luka Dončić z novimi soigralci

Zvezdnik, ki je okrepil Dallas, že niza hvalospeve na račun Luke Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

2

Luka Dončić Porzingis | Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta se nazadnje srečala na evropskem prvenstvu pred letom in pol. | Foto Reuters

Luka Dončić in Kristaps Porzingis sta se nazadnje srečala na evropskem prvenstvu pred letom in pol.

Foto: Reuters

Luka Dončić je danes v Dallasu pozdravil nove soigralce. Mavericks so namreč pred dnevi z New York Knicks sklenili veliki posel, v katerem je nov klub dobilo kar sedem košarkarjev. Med drugim se je Dončiću v Dallasu pridružil latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis, ki je slovenski javnosti še kako poznan z evropskega prvenstva leta 2017.

Kluba New York Knicks in Dallas Mavericks sta pred tremi dnevi poskrbela za prestopno bombo v ligi NBA, v kateri je sodelovalo kar sedem igralcev. Luki Dončiću so se pri Mavsih poleg Kristapsa Porzingisa pridružili tudi Courtney Lee, Tim Hardaway Jr. in Trey Burke. V New York pa so odšli Dennis Smith Jr., DeAndre Jordan in Wesley Matthews.

Medtem ko so Jordan, Smith Jr. In Matthews že odigrali prvo srečanje v New Yorku in igrišče zapustili sklonjenih glav, so se novi soigralci Luke Dončića danes prvič seznanili z novim delovnim okoljem in mediji v Dallasu. Nove soigralce je z navdušenjem pozdravil tudi Dončić.

Kristaps Porzingis
Sportal Posel, ki odmeva v ligi NBA: Dončić in Porzingis soigralca pri Dallasu

V preteklosti nasprotnika, zdaj soigralca

Medtem ko slovenski košarkar navdušuje s predstavami v ligi NBA, na drugi strani Porzingis zaradi poškodbe v tej sezoni še ni stopil na parket. In ravno okoli latvijskega košarkarja se je prvi dan v Dallasu dvigalo največ prahu. Triindvajsetletni Latvijec in slaba štiri leta mlajši Ljubljančan sta se nazadnje srečala na evropskem prvenstvu leta 2017, ko je Slovenija v četrtfinalu po izjemno napeti tekmi izločila Latvijo. Njuno prvo srečanje pa sega dlje v preteklost. Namreč takrat 16-letni Porzingis se je leta 2011 pridružil španski Sevilli, kjer je ostal štiri sezone, pred odhodom v ligo NBA pa se je nekajkrat srečal tudi s slovenskim košarkarjem, ki se je pri 13 letih pridružil mlajšim selekcijam Real Madrida.  

Porzingis o Dončiću:

Dončić je svojega novega soigralca spremljal tudi na prvi novinarski konferenci v Dallasu, nad čimer je bil latvijski košarkar navdušen. "Vesel sem, da je tukaj z mano. Zagotovo ve, da bo veliko govora tudi o njem in vem, da si želi slišati, kaj bomo povedali o njem," se je pošalil 221 centimetrov visoki košarkar. "Hvaležen sem, da je tukaj in da podpira svoje nove soigralce. Vsi smo navdušeni, da bomo igrali s takšnim košarkarjem, kot je Luka," s pohvalami ni skoparil Latvijec, ki je spregovoril tudi o svojem odnosu z novincem v ligi NBA.

"Z Luko imava odličen odnos. Prvič sva se srečala, ko sva še oba igrala v Španiji. Takrat sva se tudi spoznala. Navdušen sem, da bova zdaj igrala skupaj. Takoj sva se ujela in verjamem, da se bo to poznalo tudi na igrišču," je povedal latvijski orjak. Porzingis zaradi poškodbe kolena v tej sezoni sploh še ni stopil na parket, lastnik Dallasa Mark Cuban pa je na novinarski konferenci zatrdil, da bodo kljub temu po koncu sezone z njim sklenili dolgoročno pogodbo.

Bo Porzingis v tej sezoni sploh zaigral?

"Z njim imamo načrte za naslednjih 20 let," se je nekoliko pošalil Cuban. Nekateri ameriški mediji poročajo, da naj bi vrednost dolgoročne pogodbe presegla 131 milijonov evrov. Cuban je pred dnevi za ameriške medije dejal, da obstaja velika verjetnost, da Latvijec v tej sezoni sploh ne bo oblekel dresa Dallasa. A spet drugi so prepričani, da bo Porzingis že letos prvič zaigral ob boku slovenskega košarkarskega asa. 

Z izbranimi besedami je o novih košarkarjih v klubu iz Teksasa spregovoril tudi njihov novi trener Rick Carlisle. "Navdušeni smo nad okrepitvami. Menjava sedmih igralcev je res velik posel. Z nestrpnostjo že pričakujemo, kaj bo prinesla prihodnost. Vsi novi košarkarji so že uveljavljeni in veseli nas, da so postali del našega kluba," je na novinarski konferenci povedal Carlisle.

Podobnega mnenja je bil tudi lastnik Mavsov ameriški mogotec Cuban. "Najprej bi se rad zahvalil Dennisu, Wesleyju in DeAndreju za njihov prispevek h klubu. Menjava kluba ni nikoli lahka. Hkrati smo veseli novih okrepitev v klubu in komaj čakam, da začnemo delo," je bil jedrnat 60-letni milijarder.

Naslednika naveze Nowitki-Nash?

Mnogi so ob prihodu Latvijca v Dallas primerjali Dončića in Porzingisa z navezo Steve Nash-Dirk Nowitzki, ki sta skupaj v Dallasu prvič zaigrala pred 21 leti. "Nash in Nowitzki sta bila ob prihodu v klub tako mlada, kot sta zdaj Luka in Kristaps. Tu bosta skupaj rasla in se učila, hkrati si bosta tudi dobra konkurenca. To je bila tudi ena izmed odlik Dirka in Steva. Drug drugega sta spodbujala, da sta postala boljša. Verjamem, da bo z Dončićem in Porzingisom enako ali še boljše," je prepričan lastnik Mavsov.

Dončić bo na parket z novimi soigralci, med katerimi še ne bo poškodovanega Porzingisa, prvič stopil v sredo, ko v American Airlines Center prihaja ekipa Charlotta.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić še tretjič zapored novinec meseca #video
Luka Dončić
Sportal Dončić izenačil rekord in poskrbel za pomembno zmago Dallasa
Dennis Smith jr.
Sportal Dončićevi nekdanji soigralci ob prihodu v novo okolje že prejeli udarec

 

Ne spreglejte