Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
27. 4. 2015,
9.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Love Kelly Olynyk Cleveland Cavaliers Boston Celtics

Ponedeljek, 27. 4. 2015, 9.56

7 let, 12 mesecev

Zvezdnik Clevelanda verjame, da ga je Olynyk poškodoval namenoma

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Cleveland je ponoči prišel še do četrte zmage proti Bostonu in zanesljive uvrstitve v drugi krog končnice, vendar je izgubil pomembnega košarkarja. Kako resna je poškodba Kevina Lova?

Po še ne polnih sedmih minutah igre na četrti tekmi med Bostonom in Clevelandom je bilo tekme za Kevina Lova konec. Po boju s Kanadčanom Kellyjem Olynykom je rama Lova skočila iz svojega položaja, košarkar Clevelanda pa je takoj stekel v slačilnico.

"Olynyk ni imel možnosti, da pride do žoge in grozno je, da nekdo želi nekoga spraviti iz igre na takšen način. Ne dvomim, da je to storil zanalašč. V končnici pričakuješ, da bo šlo na nož, vendar to ni bila košarkarska poteza," je bil po tekmi jezen Love.

"Ko so mi v slačilnici naravnali ramo, sem občutil veliko olajšanje. Takoj sem začel hladiti z ledom. Poskušal bom potegniti najboljše iz nastale situacije," je še dejal Love. Po prvih podatkih iz Amerike naj bi 26-letni krilni center manjkal vsaj dva tedna, koliko pa bo v tem času tekem za Cleveland, pa bo znano ponoči, ko Chicago na peti tekmi gostuje pri Milwaukeeju. V primeru zmage Bikov bi se ti s 4:1 v zmagah uvrstili v konferenčni polfinale, kjer se bodo srečali s Clevelandom.

Za Lova je bila serija z Bostonom prva preizkušnja v končnici, saj jo je prejšnjih sedem sezon v dresu Minnesoto lahko gledal le prek televizije. Na prvih treh tekmah je v povprečju dosegal 18,3 točke, devet skokov in tri podaje na tekmo, zadel pa je kar 47 odstotkov metov za tri točke.

Skoraj zapele pesti

Po poškodbi Lova je bilo na tekmi med Kelti in Konjeniki še nekaj vročih trenutkov. Najprej je nekdanji član Keltov Kendrick Perkins ob blokadi podrl Joeja Crowderja, ki je nato želel obračunati s centrom Clevelanda. V tretji četrtini se je nato nad 24-letnega Crowderja s komolcem spravil še J. R. Smith in si prislužil izključitev, tekmo pa je končal tudi krilni košarkar Keltov, ki si je ob padcu poškodoval koleno in se ni več vrnil na parket.

Zaradi izključitve bi lahko torej na prvi tekmi konferenčnega polfinala ob Lovu manjkal tudi Smith, več pa bo znanega po odločitvi lige, ki bo preučila posnetek.

Ne spreglejte