Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
11.50

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

7

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Zoran Dragić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Nedelja, 9. 1. 2022, 11.50

2 leti, 3 mesece

Uradno: Zoran Dragić novi član Cedevite Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

7

Zoran Dragić | Zoran Dragić je novi član Olimpije. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Zoran Dragić je novi član Olimpije.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Kar se je v zadnjih dneh napovedovalo, je danes postalo tudi resničnost. Slovenski reprezentant Zoran Dragić je novi član Cedevite Olimpije. 32-letni košarkar se je v Ljubljano preselil, potem ko je tik pred novim letom zapustil vrste Žalgirisa. Dragić je s slovenskim klubom sklenil pogodbo vsaj do konca te sezone.

Zoran Dragić je danes postal naslednji v vrsti slovenskih reprezentantov, ki so se pridružili ekipi slovenskih prvakov. 32-letni košarkar je po vsega dveh mesecih konec decembra zaključil pot pri evroligašu Žalgirisu, pri katerem se ni naigral. Nastopil je na devetih tekmah Evrolige, kjer je v povprečju dosegal 3,9 točke in 1,2 skoka na tekmo.

Takoj po njegovem odhodu iz Litve pa so se začela pojavljati namigovanja, da se bo Dragić vrnil v Slovenijo, kjer bo v Cedeviti Olimpiji med drugim združil moči z reprezentančnima kolegoma Jako Blažičem in Edom Murićem. Najprej so o tem poročali na nekaterih košarkarskih portalih, o tem je bilo že pred nekaj dnevi govora na podcastu Blokada, danes pa je novico potrdila tudi Cedevita Olimpija. Dragić bo v Stožicah ostal vsaj do konca te tekmovalne sezone.

"Vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Vemo, da gre za odlično ekipo, in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Moj cilj je, da se prebijemo med najboljših osem moštev v 7DAYS EuroCupu in med najboljše štiri ekipe v regionalni ligi. Če pa sem povsem iskren, so moje ambicije velike, in želim si, da osvojimo vse, kar se osvojiti da. Tako kot vedno pa bom tudi tokrat dal na parketu vse od sebe," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo dejal mlajši od bratov Dragić. "Igranje pred domačimi navijači vedno s seboj prinese poseben občutek in tega se neizmerno veselim. Motivacije zagotovo ne bo manjkalo, bo pa treba besede prenesti v delo, in zato komaj čakam, da se vse skupaj začne," je še sklenil slovenski košarkar.

Bečirović in Gole "Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, zato verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, zato verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone." Foto: Grega Valančič/Sportida mac navdušena

Nove okrepitve so veseli tudi v strokovnem štabu slovenskih prvakov. "Morda to, da rečem, da smo zadovoljni, da se nam je pridružil Zoran Dragić, ne opiše naših pravih občutkov ob podpisu pogodbe z nosilcem slovenske moške članske reprezentance na položaju krila. Presrečni smo, da lahko končno rečemo, da je Zoran postal član Cedevite Olimpije, in verjamem, da se bo zelo dobro vključil v našo ekipo. S številnimi fanti se pozna iz reprezentance, preostale soigralce pa bo še spoznal v prihodnjih dnevih in tednih. Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, zato verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone," je dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Navdušenja ne skriva niti glavni trener ljubljanske ekipe Jurica Golemac. "Zelo veseli smo, presrečni, da se je Zoran Dragić vrnil v Slovenijo. Tako bomo zdaj imeli v Cedeviti Olimpiji še enega slovenskega reprezentanta, kar je zelo pomembno za slovensko košarko. Zoran je igralec, ki pozna večino svojih novih soigralcev in ve, kaj pomeni Cedevita Olimpija. Srečni smo, da je k nam prišel tako izkušen in kakovosten košarkar. Prepričani smo, da bo našo igro v obrambi in napadu dvignil na višjo raven. Komaj čakamo, da Zoran začne trenirati, spozna nove soigralce in prvič stopi na parket v našem dresu ter nam pomaga na poti do uresničitve zastavljenih ciljev."

Kariero nekoliko skazile poškodbe  Med drugim bo združil moči tudi z Jako Blažičem. | Foto: Reuters Med drugim bo združil moči tudi z Jako Blažičem. Foto: Reuters

Slovenski košarkar je svojo športno pot začel pri Iliriji, prvič pa je nase resneje opozoril v dresu Krke, za katero je igral v sezonah 2010−2012. Nato je sledil prvi odhod v tujino, in sicer v Španijo, kjer je zaigral za Malago. Na kratko se je preizkusil tudi v ligi NBA, kjer je bil član Phoenixa in Miamija, nato pa je med drugim igral še za Khimki, milansko Olimpio, Anadolu Efes in Baskonio Začetek letošnje sezone je Dragić dočakal brez kluba, čeprav je imel na mizi nekaj ponudb, je čakal na pravo priložnost v evroligi, in v začetku novembra ga je v svoje vrste zvabil Žalgiris, ki ga vodi Jure Zdovc.

Mlajši od bratov Dragić se v Litvi ni naigral, z ekipo se je po slabih dveh mesecih sporazumno razšel, svojo košarkarsko pot pa bo zdaj nadaljeval v Sloveniji. Dragić je imel v svoji karieri veliko težav s poškodbami, predvsem je imel težave s koleni, zaradi poškodbe pa je izpustil tudi zlati EuroBasket 2017. Skupno je Dragić za slovensko člansko reprezentanco zaigral na 52 tekmah, dosegel pa je 581 točk, kar ga trenutno uvršča na osmo mesto med vsemi strelci. Lani je bil član slovenske reprezentance na olimpijskih igrah, s katero je zasedel četrto mesto, prav tako pa je bil eden vidnejših članov zasedbe Aleksandra Sekulića.

Preberite še:

Zoran Dragić, Žalgiris
Sportal Zoran Dragić ostal brez delodajalca
Luka Dončić, Maxi Kleber, Dallas Mavericks
Sportal Dončić z nasmehom pospremil predstavo Dallasa
Dejan Dončić
Sportal Iz Lendave v Gorico, da bo vzgajal nove Birse in Burgiće
Ne spreglejte