Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
8. 12. 2020,
13.28

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

liga ABA Stožice Luka Rupnik Jurica Golemac Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 8. 12. 2020, 13.28

3 leta, 4 mesece

IZ TABORA CEDEVITE OLIMPIJE

Zmaji z novincem, ki uči: Tudi Dragić je vstopal s klopi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Luja Rupnik | Luka Rupnik znova v Stožicah, kjer je ob koncu novembra navdušil v reprezentančni akciji, a tokrat kot član Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Luka Rupnik znova v Stožicah, kjer je ob koncu novembra navdušil v reprezentančni akciji, a tokrat kot član Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

S tekmo EuroCupa proti Trentu košarkarji Cedevite Olimpije, med katerimi je znova reprezentant Luka Rupnik, a ob njem še vedno tudi Roko Leni Ukić, prekinjajo dolg tekmovalni post, hkrati pa vstopajo v zahteven teden s kar tremi domačimi preizkušnjami.

Cedevita Olimpija - Dolomiti Energia Trento
Sportal Cedevita Olimpija do lepe in pomembne zmage

Kar 16 dni je minilo od zadnje tekme Cedevite Olimpije. Premor, ki je nastal zaradi novembrskega reprezentančnega okna, je namreč podaljšal še dodaten koronski val odpovedanih tekem. A so pred četo trenerja Jurice Golemca zdaj do konca tega tedna kar tri tekme, dve na evropski in ena na jadranski fronti. Že danes in v četrtek bodo zmaji v Stožicah proti Trentu in Promitheasu iz Patrasa poskušali potrditi preboj v drugi del EuroCupa, nato pa bodo v nedeljski tekmi s Cibono v Tivoliju iskali ohranjanje dobrega položaja v ligi ABA, kjer imajo na svojem računu le en poraz.

Zelena luč za Rupnika

V Stožicah so potrdili, da so iz Španije pravočasno prejeli vso ustrezno dokumentacijo za registracijo Luke Rupnika. Ta bo tako po dresih Nymburka in Zaragoze v zgolj nekaj tednih oblekel še opremo tretjega delodajalca v tej sezoni. Športni direktor Sani Bečirović je ob prihodu slovenskega reprezentanta poudaril, da je bila Olimpija v stiku z njim že pred časom, zdaj pa je "zagrabila ponujeno priložnost". Pravi, da bo na ta način lahko trener Golemac razbremenil nekatere igralce, v prvi vrsti Američana Kendrick Perryja, medtem ko po ljubljanskih zagotovilih Roko Leni Ukić, ki so ga hrvaški mediji že "preselili" v Split, ostaja del Olimpije. Vsaj do nadaljnjega.

"Ne bom rušil ravnovesja"

"Nisem obremenjen s tem, ali bom igral 10, 15 ali 20 minut. O tem odloča trener. On je šef. Ko pa bom igral, želim biti povezovalni vodja. Vsak športnik stremi k temu, da bi bil najboljši. Če to pomeni več minut na igrišču … Hvala bogu. Tudi Goran Dragić je v igro vstopal s klopi za rezervne igralce, pa je bil najboljši košarkar Miami Heata. S tem nimam problema. Prvi organizator igre je Perry, tukaj sta tudi Roko in Dan. Prišel sem, da pomagam sredi sezone in nisem tukaj, da porušim kakršnokoli ravnovesje," o svoji vlogi ob dejstvu, da ima zdaj Olimpija štiri organizatorje igre, razmišlja Rupnik in pojasnjuje, da je Zaragozo zapustil, saj po trenerski zamenjavi ni želel pristati na obrobno vlogo.  

V Ljubljani vztrajajo: "Roko Leni Ukić je košarkar Cedevite Olimpije." | Foto: Sportida V Ljubljani vztrajajo: "Roko Leni Ukić je košarkar Cedevite Olimpije." Foto: Sportida

Vidmar praznih rok, Olimpija pa …

Kljub dolgem tekmovalnem premoru prav veliko časa za podrobno spoznavanje ljubljanskega igralnega sistema Rupnik ni imel, saj je prišel šele ob koncu preteklega tedna, zato je veliko vprašanje, v kolikšni meri bo Golemac nanj stavil že v torkovi (18.00) tekmi z ekipo Dolomiti Energia Trento. Ta je v Ljubljano pripotovala kot vodilno moštvo skupine D z že zagotovljeno vstopnico v EuroCup TOP 16 in z dobro italijansko popotnico. Ob koncu tedna so namreč Gary Browne, JaCorey Williams in druščina v državnem prvenstvu v gosteh premagali beneški Reyer (79:71), pri katerem je slovenski legionar Gašper Vidmar v 16 minutah dosegel pet točk in ujel dve odbiti žogi.

Fizična ekipa, ki igra pametno košarko

Svojo kakovost so Italijani, ki jih vodi Nicola Brienza, proti Olimpiji pokazali že v oktobrskem soočenju (61:51). Na to pred tekmo 9. kroga opozarja tudi Golemac. "Trento nas je na prvem medsebojnem obračunu v Italiji nadigral. Italijani igrajo odlično, predvsem v obrambi. Gre za zelo fizično moštvo, ki igra pametno košarko. Tudi v italijanskem državnem prvenstvu imajo naši tokratni tekmeci zelo dobre rezultate. Tekma ne bo lahka, ampak se na obračun podajamo s pozitivno mentaliteto in samozavestjo. Zavedamo se, da imamo kvaliteto, vsi skupaj pa se želimo maščevati za poraz v Italiji," pravi trener ljubljanskega moštva, ki bo takoj po obračunu misli že preusmeril proti četrtku in spopadu z Grki.

Luka Rupnik
Sportal Luka Rupnik spet v zmajevem gnezdu
Sportal Pod potezo meseca se je podpisal 18-letni Duščak #video
Koper Primorska
Sportal Primorska pred dokončnim zlomom
Ne spreglejte