Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 12. 2014,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Cibona ABA poročilo

Torek, 23. 12. 2014, 22.15

8 let

Zmaji doživeli drugi zelo boleč poraz v zadnjih treh dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v 14. krogu lige Aba izgubili s Cibono s 74:77 (28:19, 50:35, 63:58).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli drugi zelo boleč poraz v zadnjih treh dneh. V soboto so odpovedali na gostovanju v Novem mestu in visoko izgubili s Krko, tokrat pa so pred domačimi gledalci zapravili visoko prednost proti Ciboni in vpisali šesti poraz v ligi Aba. V vsem skupaj je dobro le, da so s Hrvati izgubili za manj, kot so zmagali na prvi tekmi v Zagrebu.

Ljubljančani so povsem sami krivi za poraz. Dve točki so imeli v žepu večji del tekme, v zaključku pa so odigrali izjemno slabo, nezbrano in brez prave ideje. Dino Murić je spoznal, kako kratka je v športu pot od junaka do krivca za poraz. Mlajši od bratov Murić je Union Olimpijo v prvem polčasu praktično sam popeljal do visoke prednosti; v prvi četrtini je dosegel 14 točk ob metu iz igre 5:7, tako da so zmaji na odmor odšli s 15 točkami naskoka.

A čeprav Murić v nadaljevanju ni bil več pri metu, je Union Olimpija vseeno nadzorovala potek tekme. Tudi ko se je Cibona na začetku zadnje četrtine približala na tri točke zaostanka, je zmogla delni izid 9:0 in vodstvo s 73:60. A v tem trenutku se je zeleno-belim ustavilo. Dino Murić je v zadnjih treh minutah zgrešil štiri proste mete v nizu, Cibona pa se je v tem času približevala in s košem Anteja Žižića 11 sekund pred koncem tudi povedla s 75:74. Ljubljančani so imeli še dovolj časa za zadnji napad, ki pa ga je Marko Marinović zaključil z nenatančnim metom s polrazdalje.

Uniona Olimpija bo v 15. krogu lige Aba (27. 12.) gostova pri zagrebški Cedeviti. Nato jo 3. januarja doma čaka preizkušnja proti vodilni Crveni zvezdi, 10. januarja pa še gostovanje pri Partizanu.

Ne spreglejte