Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
2. 11. 2020,
10.31

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Damir Grgić EuroBasket Fiba KZS

Ponedeljek, 2. 11. 2020, 10.31

3 leta, 5 mesecev

EUROBASKET

Ženski selektor izbral, moški pa …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Košarkarska reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

Medtem ko slovenska moška članska košarkarska reprezentanca še vedno nima selektorja, pa je dolgoletni prvi mož ženske izbrane vrste sporočil, na katere igralke bo računal v prihajajočem kvalifikacijskem oknu v "mehurčku" na Kreti.

Čez dobre tri tedne se bo v Ljubljani zbrala moška košarkarska reprezentanca, ki jo v "mehurčku" v Stožicah čakata kvalifikacijski tekmi za EuroBasket 2022 proti Ukrajini in Madžarski. Ob tem še vedno ni jasno, kdo bo vodil slovensko izbrano vrsto. Kljub drugačnim neuradnim namigom imena pretekli teden javnost ni dočakala, zato je realno pričakovati, da ga bo v tem tednu.

Precej manj pa je nejasnosti v ženski izbrani vrsti, ki jo čaka "mehurček" na Kreti s tekmama proti Islandiji (12. 11.) in Grčiji (14. 11.). Selektor Damir Grgić je že razkril seznam kandidatk. Na njem je 13 košarkaric. Zaradi poškodbe oziroma bolezni bosta odsotni Zala Friškovec in Tina Trebec. Med vpoklicanimi je znova Američanka Shante Marie Evans, pa tudi prvi zvezdnici Teja Oblak in Nika Barič.

"Prvo tretjino kvalifikacij smo opravili z odliko in vsi si želimo, da nadaljujemo v enakem slogu. Zavedamo se, da imamo lepo priložnost, da naredimo še en korak proti tretji zaporedni uvrstitvi na evropsko prvenstvo, in s takšnim razmišljanjem se bomo podali na parket. Glede na to, da se bomo v polni zasedbi zbrali šele na Kreti, pa seveda upam, da bodo igralke prispele zdrave in nam bo zdravje služilo," proti Grčiji pogleduje selektor Grgić.

Slovenska ženska reprezentanca 2020

Nika Barič (Birevim Elezig, Turčija), Tina Cvijanovič (Delser Lsb Videm, Italija), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Artego Bydgoszcz, Pojska), Teja Goršič (Hannover, Nemčija), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen, Belgija), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen, Belgija), Eva Lisec (Roche Vendee Basket, Francija), Teja Oblak (Usk Praga, Češka), Annamaria Prezelj (Brez Kluba), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln, Nemčija) in Maruša Seničar (Cinkarna Celje).
Luka Dončić
Sportal Dončić in Čančar bi zaigrala v ljubljanskem "mehurčku"
 Kako na evropsko prvenstvo?

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu 2021 (17.- 27. 6.) se je podalo 33 reprezentanc, ki se potegujejo za 14 mest. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljenih iz po štirih ekip, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.
Ne spreglejte