Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
27. 2. 2019,
20.49

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka Jure Zdovc Simon Petrov Miha Lapornik

Sreda, 27. 2. 2019, 20.49

5 let, 1 mesec

Po zmagi Petrol Olimpije proti Krki – 70:65

Zdovčevi prijemi vidni, a poudarja: Daleč od resne košarke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Krka Olimpija | Tekma 1. kroga lige za prvaka je pripadla Petrol Olimpiji. | Foto Urban Meglič/Sportida

Tekma 1. kroga lige za prvaka je pripadla Petrol Olimpiji.

Foto: Urban Meglič/Sportida

V prvem krogu lige za prvaka smo videli ponovitev lanskega finala med Krko in Petrol Olimpijo. Zadnja je v tej sezoni prvič zaigrala pod taktirko novega trenerja Jureta Zdovca in nemudoma je bilo videti, kaj bo v bodoče rdeča nit. Z obrambo, ki je bila po njegovem mnenju solidna, so njegovi košarkarji prišli do zmage.

Prihod Jureta Zdovca v Olimpijo je jasno pomenil, da se bo igra Ljubljančanov vidno spremenila. Kot prvo vedno navaja obrambo in povsem drugače so jo igrali že na prvi tekmi proti Krki.

V prvi četrtini so ji dopustili vsega osem točk. Ob polčasu so vodili s 35:26, nato pa se je Krka po odmoru vrnila v igro za zmago in celo vodila s 43:40. A se je spet zapletlo četi Simona Petrova.

Jure Zdovc
Sportal Zdovc prekršil nepisano pravilo in dobil zagotovilo, da bo več denarja #video

Brez obolelega Begića, Sanon še ni preizkusil Zdovčevih sistemov

Simon Petrov je poudaril preveč nervoze. | Foto: Urban Meglič/Sportida Simon Petrov je poudaril preveč nervoze. Foto: Urban Meglič/Sportida Olimpijin voz je vnovič potegnil in si priigral odločilno prednost, zmago (70:65) pa je s prostima metoma potrdil Domen Lorbek.

Prav zadnji je bil tokrat kapetan moštva, saj Mirza Begić zaradi zdravstvenih težav ni mogel pomagati soigralcem. V kadru ni bilo tudi Ukrajinca Issufa Sanona, ki pa zaradi reprezentance ni bil na treningih in tako ni osvojil Zdovčevih prvih prijemov, kakor ne mladega Marka Simonovića, ki je pomenil presežek tujcev.

"Videlo se je, da smo se na zadnjih treningih, odkar je prišel Jure, veliko ukvarjali z obrambo. Proti Krki smo imeli preveč izgubljenih žog. Mislim, da je danes naša borbenost odločila," je po zmagi povedal Miha Lapornik, ki je imel stoodstoten met in bil s 14 točkami najboljši strelec.

Sixt Primorska Hopsi
Sportal Sixt Primorska ostaja nerešljiva uganka za Hopse, Rogaška premagala Helios

"Padli smo iz ritma"

Jure Zdovc je bil zadovoljen z nekaterimi stvarmi, z vso sliko še ne. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jure Zdovc je bil zadovoljen z nekaterimi stvarmi, z vso sliko še ne. Foto: Urban Meglič/Sportida "Preveč nervozno smo začeli tekmo. Nekaj časa je nismo imeli. Padli smo iz ritma. V napadu je bilo nekaj nespametnih potez, naredili smo napake v obrambi. Olimpijo smo po zaostanku ujeli, a spet padli. Težko je, ko nekoga loviš. Žoge so nam v napadu padale iz rok. Upam, da bo na naslednji tekmi boljše," je vzroke za poraz iskal trener Krke Simon Petrov.

Obe ekipi sta izgubili ogromno žog, a Ljubljančani kar pet več (20). Zakaj je bilo tako, Jure še ne razume: "Lepo je zmagati, vendar te preganjajo tekme v ligi ABA. Nekaj stvari je bilo dobrih. Še vedno je daleč od resne košarke, ampak je bilo tokrat dovolj za zmago. Drugič ne bo. Imeli smo padec, a smo se pobrali. Preživeli smo. To je bilo mogoče pričakovati, ker ekipa ni uigrana. V novih sistemih so se košarkarji lovili. V obrambi so igrali korektno. Gremo naprej. Ni posebnega veselja, tudi v slačilnici ga ni bilo, kar je lepo, ker fantje vedo, da to ni bila pomembna tekma."

Pomembni tekmi pa bosta slovenski moštvi odigrali v zadnjih treh tekmah lige ABA. Obe se namreč krčevito borita za obstanek v jadranski druščini. Za zdaj najslabše kaže Krki, ki je na zadnjem mestu. V soboto bo v domači dvorani gostila Cedevito, ki ima cilj do konca rednega dela zadržati drugo mesto, Olimpija pa v ponedeljek gostuje pri FMP, ki pravih rezultatskih ambicij nima več, saj si je obstanek že zagotovil.

Igor Tratnik
Sportal Petrol Olimpija ostala brez krilnega centra, ki je že našel nov klub
Jure Zdovc
Sportal Petrol Olimpija dva košarkarja posodila Gorenjcem
Ne spreglejte