Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
17.37

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Igor Tratnik Petrol Olimpija

Sreda, 27. 2. 2019, 17.37

5 let, 2 meseca

Igor Tratnik ni več košarkar Petrola Olimpije

Petrol Olimpija ostala brez krilnega centra, ki je že našel nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Igor Tratnik | Igor Tratnik je dres Petrol Olimpije zamenjal za Helios Suns. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Igor Tratnik je dres Petrol Olimpije zamenjal za Helios Suns.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana in krilni center Igor Tratnik sta sporazumno prekinila pogodbo. 207 centimetrov visoki Tratnik se je ljubljanskemu klubu pridružil v tekmovalni sezoni 2017/18, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba. Malce za tem so iz vrst Helios Suns sporočili, da so z njim podpisali pogodbo do konca sezone.

Pred začetkom lige Nova KBM za prvaka in zadnjimi tremi koli rednega dela lige Aba je Petrol Olimpija sporazumno prekinila pogodbo z Igorjem Tratnikom. Ta je košarkarsko pot začel v Grosupljem, v karieri pa je nosil drese številnih slovenskih in evropskih klubov, med drugim je igral na Islandiji in v Španiji. Leta 2016 je z novomeško Krko postal slovenski pokalni prvak, leto kasneje je bil v dresu Zlatoroga iz Laškega najkoristnejši igralec državnega prvenstva, preteklo sezono pa je s Petrolom Olimpijo prvič postal državni prvak.

V tekmovalni sezoni 2018/19 je Tratnik zaigral na 14 tekmah lige Nova KBM ter v povprečju dosegal 8,3 točke in tri skoke na tekmo. V ligi Aba in ligi prvakov je zaigral na štirih tekmah. V regionalnem tekmovanju je dosegal dve točki in 1,8 skoka na tekmo, v evropskem pa dve točki in en skok na tekmo.

Jure Zdovc
Sportal Petrol Olimpija dva košarkarja posodila Gorenjcem

Malce po tem, ko so pri Olimpiji obelodanili novico, da so se razšli s Tratnikom, je ta postal član konkurenta Ljubljančanov v slovenskem prvenstvu, podpisal je pogodbo s Helios Suns do konca sezone. "Veseli nas, da nam je uspelo do konca sezone priključiti igralca, ki ga dobro poznamo in bo s svojo raznovrstnostjo in izkušnjami gotovo dobra okrepitev pod koši, kjer nam je doslej manjkalo nekaj prepotrebne širine. Pričakovanja pred drugim delom sezone se s tem ne spreminjajo. Čaka nas ogorčen boj na vsaki tekmi do končnice, pred katero si želimo pripraviti čim boljše izhodišče," je o novem članu domžalskega kluba povedal Dejan Jakara, trener Helios Suns.

Sixt Primorska Hopsi
Sportal Sixt Primorska ostaja nerešljiva uganka za Hopse, Rogaška premagala Helios
Ne spreglejte