Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 1. 2014,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc selektor

Sreda, 15. 1. 2014, 16.00

8 let

Zdovc se je vrnil na najbolj prestižno trenersko mesto v Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je dobila novega oziroma starega košarkarskega selektorja. Jure Zdovc je tisti mož, ki bo znova vihtel selektorsko palico nad našimi najboljšimi košarkarji.

Pred šestimi leti so vodilni na Košarkarski zvezi Slovenije prvič ustoličili Jureta Zdovca na mestu slovenskega selektorja. Z njim so se veselili tudi najboljše uvrstitve do zdaj. Nekdaj odlični košarkar je popeljal Slovenijo ne evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2009 do četrtega mesta.

Na žalost takrat ni bilo kontinuitete in pravega posluha na naši krovni košarkarski organizaciji, da bi Jureta zadržali na zahtevnem selektorskem stolčku. Zdaj se na KZS vračajo k tistemu, ki jim je prinesel največ zadoščenja. ''Šele zdaj, ko sem stopil noter, sem se zavedel, v kaj sem se spustil. Moram reči, da me preveva kar nekaj čustev. Počaščen sem. Vesel, da sem dobil to priložnost. Zavedam se, da so pričakovanja velika. Mislim, da je reprezentanca Slovenije od leta 2009 naredila velik korak naprej,'' je ob prvem stiku s sedmo silo dejal novi selektor..

Jasno je, da bo opravljal dve funkciji hkrati, saj je prav tako trener turškega Royal Hali Gaziantepa, ki se je po slabšem začetku sezone in Zdovčevem prihodu v zadnjem obdobju dvignil ter nanizal tri zaporedne zmage v močnem turškem prvenstvu.

Bolj kot turška zgodba pa Slovenijo zanima naša izbrana vrsta. Verjetno se bomo, na žalost, do poletja znova ukvarjali, kdo bo nastopil za reprezentanco in kdo ne. A se zdi odločnost Zdovca, ki jo je pokazal že pred Poljsko – napovedal je boj za vrh Evrope –, da bi lahko letos na svetovnem prvenstvu v Španiji, žreb bo 3. februarja, nastopili z močno zasedbo. Slovenija namreč potrebuje kontinuiteto, saj bo že leto dni pozneje sledil EuroBasket v Ukrajini, ki je uvertura pred olimpijskimi igrami v Riu 2016. In v Brazilijo bi rad popeljal slovenske fante tudi Zdovc.

Ne spreglejte